ΗΠΑ: Η Ντάνιελς και ο… πολιτικός αγώνας Αβενάτι

ΗΠΑ: Η Ντάνιελς και ο… πολιτικός αγώνας Αβενάτι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρος της Στέφανι Κλίφορντ, ηθοποιού ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου, η οποία υποστηρίζει ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε βοήθεια στον δικαστικό του αγώνα κατά του κ. Τραμπ από ανώτατα στελέχη του κόμματος των Δημοκρατικών.

Ο Αβενάτι επικοινώνησε με μέλος του δικτύου αριστερών οργανώσεων, του οποίου ηγείται ο Ντέιβιντ Μπροκ, ενώ δύο εργαζόμενοι στο δικηγορικό γραφείο του ήρθαν σε επαφή με μεγάλους δωρητές του κόμματος των Δημοκρατικών.

Οπως όλα δείχνουν, πάντως, οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν και ο δικηγόρος της ηθοποιού, της οποίας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο είναι Στόρμι Ντάνιελς, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τον δικαστικό της αγώνα.

Βασική αιτία, σύμφωνα με άτομα κοντά στις συζητήσεις, είναι το γεγονός ότι ο Αβενάτι τείνει να δίνει μεγάλη δημοσιότητα στις υποθέσεις τις οποίες διαχειρίζεται, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί του αγώνες να διαδραματίζονται περισσότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρά στα δικαστήρια.

Ο Αβενάτι διαψεύδει κάθε επαφή, υποστηρίζοντας ότι «ο αγώνας αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση πολιτικός, δεν έχουμε ζητήσει χρηματική ή άλλη στήριξη από κανέναν είτε στη Δεξιά είτε στην Αριστερά».

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του Αβενάτι, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ήρωα για την Αριστερά χάρη στην άκρως επικριτική στάση του απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ και τους υποστηρικτές του, δεν αναιρούν το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει αναμειχθεί στην πολιτική δράση των Δημοκρατικών. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι κατά τις σπουδές του είχε εργασθεί ως πολιτικός σύμβουλος σε εταιρεία του νυν δημάρχου του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ, ενώ έχει εργασθεί σε 150 πολιτικές καμπάνιες σε 42 πολιτείες.

Προβλήματα

Ανεξάρτητα από το παρελθόν του Αβενάτι, οι προσπάθειές του δημιουργούν διαρκώς προβλήματα στον πρόεδρο Τραμπ, τα οποία ξεπερνούν τη δικαστική του διαμάχη με την ηθοποιό. Βασική αιτία των προβλημάτων είναι μια κρυφή πληρωμή $130.000 στην ηθοποιό προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Η πληρωμή έγινε από εταιρεία που συστήθηκε στο Ντέλαγουερ από τον επί χρόνια δικηγόρο του κ. Τραμπ, Μάικλ Κόεν, λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή