«Πρέσινγκ» στον επιθετικό Ματσίς από την ΑΕΚ

«Πρέσινγκ» στον επιθετικό Ματσίς από την ΑΕΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τη στιγμή που η διοίκηση της ομάδας ασχολείται με τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν άμεσα στον σύλλογο, ούτως ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έχει τον χρόνο να δουλέψει με τον βασικό κορμό της επόμενης χρονιάς, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο κεντρικός επιθετικός και ο βασικός εξτρέμ είναι οι προτεραιότητες των Νίκου Λυμπερόπουλου και Μαρίνου Ουζουνίδη ως προς τις άμεσες μεταγραφικές κινήσεις. Δεδομένο ενδιαφέρον υπάρχει για τον 25χρονο στράικερ Ντάρβιν Ματσίς από τη Βενεζουέλα. Η περίπτωσή του είναι περίπλοκη, καθώς τα δικαιώματα του Ματσίς ανήκουν στον Ιταλό επιχειρηματία Τζιανπάολο Πότσο, πρώην ιδιοκτήτη της Γρανάδα στην οποία «θεωρητικά» ανήκει ο Βενεζουελανός επιθετικός. Παρά το γεγονός πως η οικογένεια Πότσο έχει πωλήσει τη Γρανάδα στον Κινέζο επιχειρηματία Γιανγκ Λιζάνγκ, τα δικαιώματα του Ματσίς παρέμειναν στον ιταλικό επιχειρηματικό όμιλο. Η Ουντινέζε, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Πότσο, φαίνεται να επιθυμεί να διατηρήσει τον Ματσίς στο ρόστερ, αλλά η Ενωση βρίσκεται σε επαφή με την ιταλική ομάδα προκειμένου να προσπαθήσει να τον αποκτήσει, ενδεχομένως με έναν τρόπο αντίστοιχο του Μάρκο Λιβάγια, δηλαδή με ένα «υψηλό» ενοίκιο και μια ρήτρα αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Ματσίς έπαιξε στη Γρανάδα σκοράροντας 14 γκολ σε 33 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, δίνοντας και 6 ασίστ. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ όσο και ως κεντρικός επιθετικός, ενώ τον χαρακτηρίζει η εντυπωσιακή ευχέρεια να αγωνίζεται και με τα δύο πόδια. Θεωρητικά, το «καλό» του πόδι είναι το δεξί, αλλά υπάρχουν στιγμές που ο εξωτερικός παρατηρητής δυσκολεύεται να αντιληφθεί ποιο από τα δύο χρησιμοποιεί περισσότερο.

Το θέμα Σέρχιο Αραούχο συντηρείται όπως είναι φυσιολογικό από μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης, ωστόσο η ΑΕΚ κινείται σαν να θεωρεί πως δεν θα τον αποκτήσει. Κατά τα περυσινά –επιτυχημένα– πρότυπα, η ΑΕΚ θα ψάξει κάποια έξτρα μεταγραφή, σε περίπτωση πρόκρισης στην Ευρώπη, αλλά η βασική στελέχωση του κορμού είναι στην παρούσα φάση ανεξάρτητη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή