Τα ρομπότ του σεξ δεν είναι η λύση

Τα ρομπότ του σεξ δεν είναι η λύση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ρομπότ του σεξ μπορεί να έρχονται, αλλά οι συνέπειές τους για την υγεία, όπως παραδείγματος χάρη, ότι θα προσφέρουν μία διέξοδο για τους παιδεραστές, είναι υπερβολική και δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, επισήμαναν οι ερευνητές. Η αγορά για τις ανθρωπόμορφες κούκλες που διαθέτουν κάποιες οπές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν γυναικεία μορφή με μεγάλα στήθη, στενή μέση και ηδυπαθή εμφάνιση, αυξάνεται διαρκώς και πολλές από αυτές τις κούκλες πωλούνται έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. Αν και κάποιες είναι απλές κούκλες, κάποιες είναι ρομπότ του σεξ που μπορούν να κινηθούν και να μιλήσουν και διαθέτουν ανατομικώς ακριβή μέλη.

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τα καλά για την υγεία που φέρνουν αυτές οι κούκλες χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν και οι σχετικές αποδείξεις», λέει η Σούζαν Μπιούλι, καθηγήτρια γυναικείας υγείας στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, που συνυπογράφει τη νέα μελέτη. Πέρυσι, μία έκθεση του Ιδρύματος για Υπεύθυνη Ρομποτική δημιούργησε πολλά ερωτήματα για τα πιθανά καλά και τους κινδύνους τέτοιων συσκευών, σημειώνοντας ότι ήδη λειτουργούν πορνεία με ρομπότ στην Ασία.

Γράφοντας στην επιθεώρηση BMJ Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, η Μπιούλι και η δρ Σαντάλ Κοξ – Τζορτζ αναφέρουν ότι έψαξαν σε βάσεις δεδομένων για επιστημονικές μελέτες, αλλά δεν βρήκαν καμία που να μελέτησε την επίδραση των ρομπότ του σεξ στην υγεία.

Ωστόσο, μέσα από την αναζήτηση και τη συζήτηση με ειδικούς αποκαλύφθηκε ότι οι ανθρωπόμορφες κούκλες θεωρούνται καλοί σύντροφοι για μοναχικούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους, αλλά και ότι μπορούν να θεραπεύσουν τους σεξουαλικούς εγκληματίες και τους παιδεραστές. Οι συντάκτες της μελέτης λένε ότι αντί τα ρομπότ του σεξ να προστατεύουν τις εργάτριες του σεξ, μπορεί να πυροδοτήσουν την πλήρη εκμετάλλευσή τους.

Κάποιοι λένε ότι μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της παιδεραστίας και να προστατεύσουν τα πραγματικά παιδιά, η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδείξεις που να επαληθεύουν τον ισχυρισμό, σημειώνοντας ότι η χρήση τους μπορεί να κάνει αποδεκτές τέτοιες πράξεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή