ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Μαξίμου - ΝΔ για το Σκοπιανό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

«Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας» προσθέτει.

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη» τονίζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι: «Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση «Μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» δεν είναι αποδεκτή».

«Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα» καταλήγει η ΝΔ.

Απάντηση Μαξίμου σε ΝΔ:

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στη ΝΔ.

«Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι;» προσθέτει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και καταλήγει:

«Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;».

ΝΔ: Noμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα όταν ο Καμμένος, εμφανίζεται να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά;

Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει:

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Άλλο είναι το ερώτημα: Noμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά;».

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ