Motor Oil: Μέρισμα 1 ευρώ και μπόνους μισθοδοσίας 10,6 εκατ.

Motor Oil: Μέρισμα 1 ευρώ και μπόνους μισθοδοσίας 10,6 εκατ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, με το συνολικό μέρισμα της χρονιάς να ανέρχεται σε 1,3 ευρώ.

Επίσης, η διοίκηση της Motor Oil ενέκρινε για δεύτερη συνεχή χρονιά διανομή μπόνους μισθοδοσίας για τους εργαζομένους. Οι 1.257 εργαζόμενοι της εταιρείας θα μοιραστούν 10,6 εκατ. ευρώ από τα φετινά προ φόρων κέρδη, ποσό που είναι αυξημένο κατά 32,5% σε σχέση με την περσινή χρήση, όταν η γενική συνέλευση ενέκρινε παροχές προς τους εργαζομένους της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Οπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης, «οι άνθρωποι κινούν τα πάντα στον όμιλο και πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας σε αυτούς».

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βαρδής Βαρδινογιάννης. «Δεν θεωρώ ότι όλοι έχουμε πρόβλημα, άρα αυτό που χρειάζεται είναι να βοηθάμε τους διπλανούς μας και όσους έχουν ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά. Παρουσιάζοντας στους μετόχους τα αποτελέσματα του 2017 η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι το 2017 ήταν η καλύτερη ιστορικά χρονιά για τη Motor Oil σε όγκο πωλήσεων, παραγωγής, εξαγωγών και κερδοφορίας. «Η φετινή χρονιά δεν θα φτάσει τα μεγέθη της περσινής, αλλά αναμένεται να είναι μια επίσης καλή χρονιά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Τζαννετάκης. Το 2017 η Motor Oil προχώρησε με μεγάλη επιτυχία στην αναχρηματοδότηση oμολογιών (Senior Notes) ποσού 350 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου 5,125% ετησίως. Κατά τη διάρκεια του 2017 η παραγωγή του διυλιστηρίου ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 13 εκατ. μετρικών τόνων έναντι 11,5 εκατ. μετρικών τόνων τη χρήση 2016. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση του όγκου των συνολικών πωλήσεων για ένατη συνεχόμενη χρονιά, αξιοποιώντας τον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Ο όγκος πωλήσεων εξωτερικού το 2017 διαμορφώθηκε στο 82,28% του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρείας έναντι 77,85% το 2016. Οι θετικές ταμειακές ροές της χρήσης 2017 έδωσαν τη δυνατότητα για τη μείωση του καθαρού δανεισμού για έκτη συνεχόμενη χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή