Φίλης: Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος όλη η έξοδος τελεί υπό το καθεστώς μιας μεγάλης αμφιβολίας

Φίλης: Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος όλη η έξοδος τελεί υπό το καθεστώς μιας μεγάλης αμφιβολίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας σήμερα για το θέμα του χρέους επεσήμανε ότι υπάρχει «αλλαγή σκηνικού».

«Αν δεν ρυθμιστεί, όλη η έξοδος τελεί υπό το καθεστώς μιας μεγάλης αμφιβολίας, διότι βγαίνουμε μεν, αλλά πώς θα έρθουν επενδύσεις. Βγαίνουμε μεν αλλά με πλεονάσματα έως και 5,2% στο τέλος» είπε ο πρώην υπουργός στο Θέμα 104,6.

«Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τον μείζονα στόχο που είναι διπλός: αφενός η σύγκλιση της οικονομίας με τις μείζονες ευρωπαικές οικονομίες και ο δεύτερος η σύγκλιση η εσωτερική, να ξεπεράσουμε τις ανισότητες που προϋπήρχαν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Φίλης τόνισε την ανάγκη η συμφωνία για το Σκοπιανό όταν έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί «με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα και με 200 βουλευτές».

«Εάν οι βουλευτές ψηφίσουν με τη συνείδησή τους η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγάλη. Αν μπουν κομματικές γραμμές τότε θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Το Σύνταγμα δεν επιβάλει 180. Η καλή πολιτική σκοπιμότητα επιβάλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή. Να περάσει και με 200» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ενώ η ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού «ξεκίνησε με αρνητικό συσχετισμό στην κοινωνία από τ0υς φόβους -μερικοί εκ των οποίων είναι πραγματικοί- η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κλείσει το Μακεδονικό με επωφελείς εθνικά όρους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή