Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν με τους δύο άνδρες από το πρωί της Κυριακής να βρίσκονται στη Σιγκαπούρη.

Το προεδρικό αεροσκάφος του Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην αεροπορική βάση της Σιγκαπούρης (Paya Lebar Air Base) ενώ μόλις πέντε ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-1

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την άφιξή του εμφανίστηκε στην κορυφή της σκάλας όπου και πραγματοποίησε έναν χαιρετισμό. Στη συνέχεια, αφού κατέβηκε χαιρέτισε την αντιπροσωπεία που τον περίμενε και μετά αποχώρησε από την αεροπορική βάση.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-2

 

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν δρακόντεια, με οπλισμένους στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πίστα του αεροδρομίου.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-4

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίστηκε με το παραδοσιακό μαύρο κοστούμι Μάο, κουρεμένος με τον χαρακτηριστικό του τρόπο.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-5
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-6
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση (φωτογραφίες-βίντεο)-7

 

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Κιμ προσγειώθηκε, επίσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μία μεγάλη μαύρη λιμουζίνα, με τη σημαία της Βόρειας Κορέας, ακολουθούμενη από άλλα μαύρα οχήματα, κατευθύνθηκε με ταχύτητα στο ξενοδοχείο St. Regis ενώ σε κάθε του βήμα ο  Κιμ θα ακολουθείται από σχεδόν 3.000 δημοσιογράφους ενώ αυτή είναι η Τρίτη φορά που επίσημα εξέρχεται από την χώρα του από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνησή της.

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella (09:00 το πρωί τοπική ώρα 04:00 τα ξεημερώματα, ώρα Ελλάδας), θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκτός του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει στην Σιγκαπούρη κι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Στη  Σιγκαπούρη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα

Στη Σιγκαπούρη έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν.

Τον αναπληρωτή διευθυντή συνοδεύουν, επίσης, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι προκειμένου να βρίσκονται εκεί για την διεξαγωγή της ιστορικής διάσκεψης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Korea Herald»ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί.

O ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ «προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή