Η «δυναστεία» των Oυόριορς και ο χορός εκατομμυρίων

Η «δυναστεία» των Oυόριορς και ο χορός εκατομμυρίων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα «δυναστεία» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο ΝΒΑ, πρόσθεσε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της και τρίτο στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα, με απόλυτη κυριαρχία στους φετινούς τελικούς. Οι «πολεμιστές» δεν άφησαν κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης της ανωτερότητας και της μεγαλύτερης πληρότητας σε παίκτες-σταρ, απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους οποίους νίκησαν (108-85) για τέταρτη συνεχόμενη φορά, κερδίζοντας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στην αντίπαλη έδρα.

«Ηταν πιθανότατα το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Ηταν μία δύσκολη, μακρά περίοδος, αλλά στο τέλος σίγουρα άξιζαν όσα περάσαμε. Τα παιδιά έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους στα πλέι οφ στο τελευταίο παιχνίδι», σχολίασε ο τεχνικός των Ουόριορς, Στιβ Κερ, κατά την άφιξη των πρωταθλητών στο Οκλαντ, όπου τους υποδέχτηκαν πολλοί φίλαθλοι και σήμερα θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους. Η επόμενη πρόκληση των Ουόριορς είναι η διατήρηση των πρωτείων και το 2019.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό του για την επόμενη περίοδο και η βασική προτεραιότητα είναι η παραμονή του Kέβιν Ντουράντ, ο οποίος διαθέτει το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο δις πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του ΝΒΑ (έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία που κατέκτησε το βραβείο του MVP σε διαδοχικές χρονιές) έχει δηλώσει ότι αρχικά θα μείνει ελεύθερος, αλλά δεν σκοπεύει να φύγει από τους Ουόριορς, καθώς είναι ικανοποιημένος. Παράλληλα, όμως, δεν πρόκειται να δεχθεί νέα συμφωνία με λιγότερες από τις ανώτερες αποδοχές των 35 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, και ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια επέκτασης της συνεργασίας του. Ο Ντουράντ μπορεί να υπογράψει και τετραετές συμβόλαιο, συνολικής αξίας 158 εκατ. δολαρίων, ενώ οι Ουόριορς έχουν εγγυημένα συμβόλαια με 9 παίκτες ακόμα, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος και ο «κορμός» της ομάδας είναι… «αδιάρρηκτος». Αντίθετα, στους Καβαλίερς, η νέα φυγή του Λεμπρόν Τζέιμς είναι πολύ πιθανή και ο ίδιος ο «βασιλιάς» δήλωσε ότι κριτήρια της απόφασής του θα είναι η οικογένειά του και η… προοπτική ενός τίτλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή