Αντίδραση ΝΑΤΟ: Ιστορική η συμφωνία και ευχαριστίες σε Τσίπρα – Ζάεφ

Αντίδραση ΝΑΤΟ: Ιστορική η συμφωνία και ευχαριστίες σε Τσίπρα – Ζάεφ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ιστορική συμφωνία κάνει λόγο ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με ανακοίνωσή του αντιδρώνας στις ανακοινώσεις των δύο πλευρών για το Σκοπιανό. 

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ευχαριστεί μάλιστα τους δύο πρωθυπουργούς για την βούλησή τους να λύσουν τη διαφωνία, η οποία όπως λέει «επηρέασε» την περιοχή επί μακρόν ενώ καλεί τις δύο χώρες να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. 

Στην ανακοίνωση του κ. Στόλτενμπεργκ σημειώνεται:

«Χαιρετίζω θερμά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Αυτή η ιστορική συμφωνία αποδεικνύει την πολυετή υπομονετική διπλωματία και την προθυμία αυτών των δύο ηγετών να λύσουν μια διαμάχη που επηρέασε την περιοχή για πολύ καιρό. Καλώ τώρα τις δύο χώρες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία που επετεύχθη από τους δύο ηγέτες. Αυτό θα θέσει τα Σκόπια σε πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα ευρύτερα δυτικά Βαλκάνια»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή