Σκόπια: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ιβάνοφ – Ζάεφ για τη συμφωνία

Σκόπια: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ιβάνοφ – Ζάεφ για τη συμφωνία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικολά Ντιμιτρόφ, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα αναφορικά με το όνομα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Makfax, ο πρόεδρος Ιβάνοφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία και στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι θα απευθύνει διάγγελμα.

Αμέσως μετά το τέλος της ολιγόλεπτης συνάντησης, ακολούθησε ανακοίνωση της προεδρίας των Σκοπίων, στην οποία αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκησε δύο λεπτά. Σήμερα ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα απευθυνθεί στον λαό της ΠΓΔΜ».

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων σημειώνει ότι ο Ιβάνοφ «αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας».

«Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικων Νικολά Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά ο Γκιόργκι Ιβανοφ αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας.

Από κει και πέρα, προτρέπουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν και να υποστηρίξουν την ευημερία των πολιτών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι πολίτες επιτέλους έχουν την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της "Μακεδονίας" μας» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή