Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. σχεδιάζει την επόμενη 3ετία η Cosmos Business Systems

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. σχεδιάζει την επόμενη 3ετία η Cosmos Business Systems

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής Cosmos Business Systems. Η εταιρεία, κλείνοντας φέτος 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και 10 χρόνια στην κυπριακή αγορά πληροφορικής, ανακοίνωσε το τριετές (2019-2021) επενδυτικό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει από τραπεζικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια.

Χρηματοδότηση

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Δημήτρης Δάφνης είπε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου, όπως είναι μια ιδιωτική ή/και δημόσια τοποθέτηση κεφαλαίων. Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί περαιτέρω. Υπενθυμίζεται ότι στους βασικούς μετόχους της εταιρείας συγκαταλέγεται ο όμιλος Quest (16%) και η Vodafone (17%).

Σύμφωνα με τον κ. Δάφνη, η εταιρεία στοχεύει στην απόκτηση εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας στους τομείς της συνδρομητικής πληροφορικής, του Ιντερνετ των πραγμάτων (IOT), των εξελιγμένων μορφών διαχείρισης λογισμικού (big data) και της τεχνητής νοημοσύνης. «Για να γίνουν οι στόχοι αυτοί πράξη», είπε ο κ. Δάφνης, «απαιτούνται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ενα τέτοιο αναπτυξιακό σχέδιο εκπονήσαμε και πρόκειται να υλοποιήσουμε την επόμενη τριετία».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό, σε υποδομές δεδομένων (data center και disaster recovery) και τέλος σε κεφάλαιο κινήσεως που θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής της εταιρείας σε νέα μεγάλα έργα πληροφορικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πακέτο Γιούνκερ

Σύμφωνα με τον κ. Δάφνη, η εταιρεία ήδη διεκδικεί έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά θα διεκδικήσει και έργα του πακέτου Γιούνκερ.

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της Cosmos BS ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 26 εκατ. ευρώ. Επίσης πέρυσι η εταιρεία είχε εμφανίσει λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 100.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή