Νέα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις από το COSMOTE Business One

Νέα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις από το COSMOTE Business One

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία κυριαρχεί μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο σε κάθε πλευρά της καθημερινότητας, δημιουργώντας ανάγκες για ταχύτητα και ευελιξία σε κάθε όψη της ζωής μας, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να δέχονται τη μεγαλύτερη επιρροή αυτής της καθολικής διείσδυσης των ψηφιακών μέσων στις ζωές μας. Η ανάγκη για ταχύτερη, ευέλικτη, ποιοτική και πιο αποδοτική παροχή υπηρεσιών καθιστά τις «έξυπνες» ψηφιακές λύσεις απαραίτητες για τις επιχειρήσεις γενικότερα και κυρίως για τις μικρομεσαίες, οι οποίες βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπες με προκλήσεις που αφορούν την επιβίωση τους.

Αυτές οι προκλήσεις είναι ιδιαίτερα έντονες στην Ελλάδα, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 99,9% του συνολικού αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων, το 87% της απασχόλησης σε επιχειρήσεις και το 19,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΣΕΒ και της ΕΥ, και όπου η παρατεταμένη οικονομική κρίση τις έχει πλήξει σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια. Στο δυσχερές αυτό οικονομικό πλαίσιο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν διαρκώς τρόπους για να κρατηθούν στη ζωή, επιδιώκοντας να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να ενισχύσουν τη λειτουργικότητα τους.

Οι ψηφιακές λύσεις κυριαρχούν σε αυτή την αναζήτηση, όπως αναδεικνύει σχετική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2017, με θέμα τις «Προκλήσεις & Ευκαιρίες των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας έχουν διαδικτυακή παρουσία, με το 75% αυτού του συνόλου να δηλώνει ικανοποιημένο από την online δραστηριότητα του. Επίσης, δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι διατηρούν τα στοιχεία των πελατών τους και τα δικά τους οικονομικά στοιχεία ηλεκτρονικά, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία των ηλεκτρονικών μέσων προώθησης.

Μάλιστα, εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών βλέπει με θετικό μάτι τη δυναμική είσοδο της τεχνολογίας στον χώρο τους, με το 41% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι βελτιώνει την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το 39,1% ότι αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το 37,4% ότι βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πελάτες και το 37,9% ότι βελτιώνει τη συνεργασία με εταιρικούς συνεργάτες. Επιπροσθέτως, τρεις στους τέσσερις δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν τα θετικά αποτελέσματα και τη συνολική επίδραση των ICT τεχνολογιών, τονίζοντας πως θα επιδιώξουν τη μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη της επιχείρησης τους.

Σε αυτό το πλαίσιο διείσδυσης της ψηφιακής τεχνολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η COSMOTE έρχεται με τη δική της πρόταση για τους τομείς του διαδικτύου και της ενδοεταιρικής επικοινωνίας, προωθώντας έναν πιο ευέλικτο τρόπο δουλειάς και καθημερινότητας για τους επαγγελματίες, προσαρμοσμένο στις καθημερινές τους ανάγκες και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης τους. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας COSMOTE Business One προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών, όπως ένα προηγμένο τηλεφωνικό κέντρο στο Cloud, σταθερή τηλεφωνία για τις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά, κινητή με ταχύτητες 4G, 4G+, σταθερό Internet με υψηλές ταχύτητες μέσω του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα και απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις. Μάλιστα, κάθε επιχείρηση μπορεί να συνδυάσει τις άνωθεν υπηρεσίες με όποιον τρόπο θέλει, προσαρμόζοντας τες έτσι στις ιδιαίτερες ανάγκες της και πρακτικές λειτουργίες της.

Νέα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις από το COSMOTE Business One-1

Την ίδια στιγμή, η COSMOTE προχωρά σε εμπλουτισμό των λειτουργιών τηλεφωνικού κέντρου για τους επιχειρηματίες, εισάγοντας νέα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και «έξυπνες» λύσεις μέσω του COSMOTE Digital Office, τα οποία με τη σειρά τους εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία, οικονομία και ταχύτητα στην κάθε επιχείρηση. Κεντρικό εργαλείο του COSMOTE Digital Office είναι το PC Client, το οποίο κάνει απλούστερη τη συνεργασία στην κάθε επιχείρηση μέσω υπηρεσιών web collaboration, δημιουργώντας δυνατότητες πραγματοποίησης video conference και screen sharing. Πιο συγκεκριμένα, εγκαθιστώντας το PC Client στον υπολογιστή τους (desktop ή laptop), οι επιχειρηματίες και οι συνεργάτες τους μπορούν να επικοινωνούν και να λειτουργούν σαν να είναι στο γραφείο τους, οπουδήποτε και να βρίσκονται. Μάλιστα, η επικοινωνία με τους συνεργάτες γίνεται ακόμη πιο εύκολη μέσω εκτροπής και μεταφοράς κλήσεων, καθώς και ανταλλαγής μηνυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή, με τη λειτουργία του office on the move, το σταθερό της επιχείρησης μπορεί να χτυπάει σε κινητό ή σε κλήση από το κινητό να εμφανίζεται το σταθερό της επιχείρησης.

Οι άνωθεν λύσεις που προσφέρει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατά βάση για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (από πέντε εργαζομένους και πάνω) έχουν σκοπό να βοηθήσουν πολύπλευρα την καθημερινότητα τους, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους, να προσφέρουν νέες δυνατότητες δράσης στις επιχειρήσεις που έχουν παρουσία σε διαφορετικά σημεία, να λύσουν χρόνια πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα με «έξυπνους» τρόπους, και κατά κύριο λόγο να μειώσουν δραστικά τα κόστη για τις επιχειρήσεις. Τέλος, οι λύσεις αυτές προσαρμόζονται με ξεχωριστό τρόπο στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, αφού μέσα από ένα εύχρηστο digital εργαλείο, η κάθε εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει το δικό της προϊόν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή