Ατενίζοντας τη γνώση από το Αστεροσκοπείο

Ατενίζοντας τη γνώση από το Αστεροσκοπείο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ) έρχονται στον Κήπο του Αστεροσκοπείου για τις Θεματικές Βραδιές Λόγου και Μουσικής. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Λόφο των Νυμφών, στο Θησείο, έχουν τίτλο: «Βιβλίο του Σύμπαντος, γραφές των ανθρώπων» και αποσκοπούν στην εξερεύνηση βασικών θεμάτων που βοηθούν να καταλάβουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Ως σταθμοί στην πορεία αυτή θα χρησιμοποιηθούν επιλεγμένα βιβλία, ενώ ξεναγοί στη διαδρομή της γνώσης θα γίνουν ακαδημαϊκοί και συγγραφείς.

Την Παρασκευή 22/6 τον λόγο παίρνει ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στη Σχολή Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον Αγγελος Χανιώτης για μια διάλεξη με τίτλο: «Το ημέρωμα της νύχτας: Η αρχαία Ελλάδα μετά το ηλιοβασίλεμα». Η παρουσίαση έχει στόχο να υπογραμμίσει τις ιστορικές εξελίξεις, να χειριστεί τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ των αντιλήψεων για τη νύχτα και την πραγματικότητα και, τέλος, να εξετάσει το αποτύπωμα της νυχτερινής ζωής στον υλικό πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας.

Ο Αγγελος Χανιώτης πρόσφατα συνεπιμελήθηκε στη Νέα Υόρκη την έκθεση «Ενας κόσμος συναισθημάτων», όπου αναδεικνύεται το σύμπαν των συναισθημάτων του αρχαίου κόσμου μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της αρχαίας τέχνης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα τραγουδήσει ο Σταμάτης Μπερής, τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή