Ανοικτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους της ΕΒΖ για συνάντηση απευθύνει το fund Innovation Brain

Ανοικτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους της ΕΒΖ για συνάντηση απευθύνει το fund Innovation Brain

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη, απευθύνει το fund Innovation Brain, το οποίο έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της βιομηχανίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Σάββατο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λούκας Φέκερ, απαντά σε 10 ερωτήσεις των  εργαζομένων της ΕΒΖ και δίνει στη δημοσιότητα τις βασικές γραμμές του επιχειρηματικού σχεδίου του fund για το μέλλον της βιομηχανίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η προσφορά που έχει καταθέσει το fund για την απόκτηση της ΕΒΖ υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ. Όπως λέει ο κ. Φέκερ, η προσφορά του fund προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές. «Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρθηκε πέρυσι», υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ενώ αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση πως «ο δεύτερος διεκδικητής της ελληνικής βιομηχανίας – τον οποίο δεν κατονομάζει – θα κλείσει τα εργοστάσια».

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ Α.Ε. χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη προς τους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές, δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.) οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και όπως επισημαίνεται: «το fund προσπάθησε να βρει λύση για όλους. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν σε αμοιβαία λύση».

Σημειώνει επίσης πως οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν εκτός εργασίας. «Λειτουργούμε υπεύθυνα και θέλουμε να συνεργαστούμε με τα συνδικάτα. Τους καλούμε ξανά για συζήτηση την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018», υπογραμμίζει ο κ. Φέκερ προσθέτοντας: «θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα συνδικάτα θα είναι πάντα μέρος της λύσης».

Ακόμη, στις απαντήσεις του ο κ. Φέκερ τονίζει πως η ΕΒΖ θα αναδιαρθρωθεί, και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, πρέπει να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη βιομηχανία».

Αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια, ο ίδιος αναφέρει πως ο σχεδιασμός του fund περιλαμβάνει την ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου η ΕΒΖ να καταστεί ηγέτης στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Και συμπληρώνει ότι «προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις οργανώσεις αγροτών για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων».

Σχετικά με το Innovation Brain, σημειώνει πως αυτό χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή. «Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη», λέει ο κ. Φέκερ.

Αναφορικά με το εάν πίσω από το fund βρίσκεται ο επενδυτής Kostic που στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, ο κ. Φέκερ δηλώνει: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Kostic. Δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί μαζί του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή