ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στις Πρέσπες την ώρα που διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, προκειμένου να φθάσουν στο χωριό Ψαράδες, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε πορεία από το Πισοδέρι, έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και στη συνέχεια προσπάθησε να τον διασπάσει.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν τις αρχές σε χρήση χημικών, ενώ από τους διαδηλωτές εκσφενδονίστηκαν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 16 άτομα, μεταξύ τους και αστυνομικοί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Ας σημειωθεί, πως συνολικά 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο  σημείο και λίγο μετά τις 10.30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία έχοντας αυτοσχέδιες κρεμάλες, πανό κατά της κυβέρνησης, ελληνικές και μαύρες σημαίες ζητώντας να μην επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Ο δρόμος προς τη Φλώρινα, στο ύψος του Πισοδερίου παραμένει κλειστός. 

Φωτογραφίες: Thestival, Life-events

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ