ΕΛΛΑΔΑ

Ανενεργός ο ΧΥΤΑ Φυλής -Σωρεύονται τα σκουπίδια στην Αθήνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνθήκες ασφυξίας αρχίζει να δημιουργεί στην Αθήνα η συσσώρευση σκουπιδιών καθώς για ακόμη μια ημέρα ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός λόγω της πρόκλησης ρήγματος που έχει υποστεί. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκαλείται έντονη ανησυχία για τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, με ανακοίνωσή του στις 13 Ιουνίου, υπογράμμιζε πως δεν κάνει καμία έκπτωση και θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Ετσι, στη συνέχεια προέβη στο κλείσιμο, για λόγους ασφαλείας, του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω των ρηγμάτων που παρατηρήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου στα κύτταρα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου.


Φωτογραφία Αρχείου

Ο ΕΔΣΝΑ ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για τις ημέρες που ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, λόγω της τελευταίας επιδείνωσης του καιρού, με την εκδήλωση των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να επέλθουν αν ο ΧΥΤΑ Φυλής μείνει για αρκετές μέρες ακόμη κλειστός με συνέπεια να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμάτων από τους κάδους σκουπιδιών και να γεμίζουν οι τόνοι που είδη σχηματίζουν «βουνό» στους δρόμους της πόλης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ