Ανενεργός ο ΧΥΤΑ Φυλής -Σωρεύονται τα σκουπίδια στην Αθήνα

Ανενεργός ο ΧΥΤΑ Φυλής -Σωρεύονται τα σκουπίδια στην Αθήνα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες ασφυξίας αρχίζει να δημιουργεί στην Αθήνα η συσσώρευση σκουπιδιών καθώς για ακόμη μια ημέρα ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός λόγω της πρόκλησης ρήγματος που έχει υποστεί. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκαλείται έντονη ανησυχία για τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, με ανακοίνωσή του στις 13 Ιουνίου, υπογράμμιζε πως δεν κάνει καμία έκπτωση και θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Ετσι, στη συνέχεια προέβη στο κλείσιμο, για λόγους ασφαλείας, του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω των ρηγμάτων που παρατηρήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου στα κύτταρα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου.

Ανενεργός ο ΧΥΤΑ Φυλής -Σωρεύονται τα σκουπίδια στην Αθήνα-1

Ο ΕΔΣΝΑ ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για τις ημέρες που ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, λόγω της τελευταίας επιδείνωσης του καιρού, με την εκδήλωση των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να επέλθουν αν ο ΧΥΤΑ Φυλής μείνει για αρκετές μέρες ακόμη κλειστός με συνέπεια να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμάτων από τους κάδους σκουπιδιών και να γεμίζουν οι τόνοι που είδη σχηματίζουν «βουνό» στους δρόμους της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή