Αποδοκιμασίες κατά Τζάκρη, Κοντονή στα Γιαννιτσά – Δεν κάνουμε διάλογο με φασίστες απαντά ο Υπ. Δικαιοσύνης

Αποδοκιμασίες κατά Τζάκρη, Κοντονή στα Γιαννιτσά – Δεν κάνουμε διάλογο με φασίστες απαντά ο Υπ. Δικαιοσύνης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αποδοκιμασίες δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη καθώς αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών, όταν συγκεντρωμένοι θέλησαν να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τις ενστάσεις τους για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κ. Κοντονής είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για την ανοικοδόμηση νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά, είπε ότι «προκαλεί μεγάλη ταραχή στην τοπική Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε «Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους, έχουν τα προβλήματά τους, θα τα πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση γιατί θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υπέρ του λαού του νομού και των δύο πόλεων, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών και να ξέρουν ότι ο φαύλος κύκλος και ο κατήφορος του εθνικισμού δεν βοήθησε ποτέ κανέναν».

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε, ανεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, καθώς, όπως είπε, «είχε διεκδικήσει όταν ήταν στη θέση της διαπραγμάτευσης πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση».

Αποδοκιμασίες δέχτηκε νωρίτερα στη Λάρισα κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Νίκος Παπαδόπουλος. Επίσης στην Κρήτη ακυρώθηκαν συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, υπό το φόβο επανάληψης επεισοδίων, παρόμοιων με αυτά που σημειώθηκαν χθες στα Χανιά.  

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή