Τουρκία: Αθώος ράπερ που διώχθηκε για τους στίχους του

Τουρκία: Αθώος ράπερ που διώχθηκε για τους στίχους του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος ράπερ Ezhel, που ήταν αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών, καθώς κατηγορείτο ότι ενθάρρυνε με τους στίχους του τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σήμερα, την πρώτη ημέρα της δίκης του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο Σερτζάν Ιπεκτζίογλου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ηλικίας 27 ετών, είχε προφυλακιστεί από τον περασμένο μήνα, αφού δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα σε βάρος του επικαλούμενο τους στίχους και τις αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ezhel αρνείται τις κατηγορίες.

Σε ορισμένα από τα τραγούδια του, ο Τούρκος ράπερ, τα βίντεο κλιπ του οποίου τα έχουν δει εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, αναφέρεται στη χρήση κάνναβης. Στην Τουρκία, η υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ποινικό αδίκημα, όπως και η κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

Δεκάδες θαυμαστές του κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο ενόψει της δίκης, όπως μετέδωσε το CNN Turk. Η ετικέτα #FreeEzhel ήταν από τις δημοφιλέστερες στο τουρκικό Twitter.

«Έπειτα από προφυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων, ο δικαστής χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά να αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισης και αθώωσης του ράπερ Ezhel» σημείωσε ο Άντριου Γκάρντνερ της Διεθνούς Αμνηστίας, που παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Τουλάχιστον 20.000 Τούρκοι συμμετείχαν στην εκστρατεία της Αμνηστίας για την αποφυλάκιση του καλλιτέχνη, είπε ο Γκάρντνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή