Υπόνοιες για ενδεχόμενο δόλο των Ελλήνων στρατιωτικών αφήνει ο Τούρκος Εισαγγελέας

Υπόνοιες για ενδεχόμενο δόλο των Ελλήνων στρατιωτικών αφήνει ο Τούρκος Εισαγγελέας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε εκ νέου από την τουρκική δικαιοσύνη το αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί μετέβησαν, για άλλη μία φορά, στα δικαστήρια της Αδριανούπολης για να υποστηρίξουν το νέο τους αίτημα, το οποίο όμως είχε και αυτό την τύχη των προηγούμενων τριών.

Στην κατάθεσή τους επέμειναν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή.

«Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεσή μου. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα» ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Αγγελος Μητρετώδης.

Ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης σημείωσε:

«Καταθέτω τα ίδια όσα είχα πει την προηγούμενη φορά,. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είχαμε δόλο».

Ωστόσο, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Οι δύο Ελληνες ένστολοι τελούν επί 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς να έχει καν οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν ή να έχει οριστεί δικάσιμος ημερομηνία.

Τούρκος Εισαγγελέας: Ενισχύεται το ενδεχόμενο του δόλου

Για ενδεχόμενο δόλου από την πλευρά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε λόγο, για πρώτη φορά, ο Τούρκος Εισαγγελέας.

Ο Εισαγγελέας ανέφερε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί «θα έπρεπε να είχαν στοιχειώδη γνώση προσανατολισμού». Επίσης τόνισε ότι είναι «ύποπτοι διαφυγής γιατί δεν έχουν μόνιμη κατοικία» και συμπλήρωσε ότι «εξετάζονται τα ψηφιακά δεδομένα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα δεδομένα που μπορεί να επιβαρύνουν τις κατηγορίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή