Σκλάβος, Slavos και περί Σκοπίων

Σκλάβος, Slavos και περί Σκοπίων

Κύριε διευθυντά

Η χώρα μας διά της παρούσης κυβέρνησης, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ΝΑΤΟ, της τρόικας, του Σόρος και άλλων παραγόντων, κλήθηκε εσπευσμένα να υπογράψει τη συμφωνία του σκοπιανού ζητήματος, που ταλανίζει τη χώρα από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Για την ιστορικότητα της Μακεδονίας έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και άφθονα βιβλία. Ο υπογράφων έχει πράξει το ίδιο με άρθρα του στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο αλλά και στο βιβλίο του «Αντίδωρο Ιστορίας» στο κεφάλαιο με τίτλο «Η ελληνικότητα της Μακεδονίας». Προ τετελεσμένων γεγονότων ως ύστατη στιγμή εκλιπαρούμε τους ιθύνοντες να μην ενδώσουν σε καμία περίπτωση στην αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Στην καλύτερη περίπτωση, να ανεχθούμε το «Βόρεια Μακεδονία» ενώ το πρέπον θα ήταν «Σλαβομακεδονία». Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ μακεδονική γλώσσα, ούτε καν ως διάλεκτος. Οι Μακεδόνες ομιλούσαν την ελληνική γλώσσα κι αυτό αποδεικνύεται από τις 6.000 επιγραφές. Η αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας εγκυμονεί αλυτρωτικές προθέσεις και θα έχει συντελεστεί με δική μας υπογραφή. Για να μη γίνει ανάθεμα στις γενιές που έρχονται, ας μην τους προσφέρουμε εμείς το σχοινί της αγχόνης.

Σημείωση: Η λέξη σκλάβος είναι παραφθορά του λατινικού Slavos – Skiavos. Μήπως αυτό που θα άρμοζε στην προκειμένη περίπτωση είναι το «Σκλαβομακεδονία» μιας και οι Σλάβοι κατέλαβαν βίαια την περιοχή μεταξύ 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ.

Δημητρης Μαυραειδοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή