Δύσκολα η Ισπανία, 1-0 το Ιράν

Δύσκολα η Ισπανία, 1-0 το Ιράν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 100στη εμφάνιση του Ζεράρ Πικέ με την εθνική, η Ισπανία κέρδισε το Ιράν με 1-0 και «έπιασε» την Πορτογαλία με τέσσερις βαθμούς στον Β’ όμιλο. Οι «φούριας ρόχας» στο πρώτο 45λεπτο μπορεί να είχαν την κατοχή (81%), αλλά τους έλειπε η ουσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική ευκαιρία τους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Σίλβα να κοντράρει στα σώματα και να περνάει κόρνερ. Η πίεση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ασφυκτική. Η Ισπανία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ με την προβολή του Πικέ (49’) και το σουτ του Μπουσκέτς (50’).

Το Ιράν απάντησε στο 53’ με το δυνατό σουτ του Ανσαριφάρντ, αλλά το γκολ ήρθε από τους Ισπανούς, ένα λεπτό αργότερα. Ο Ντιέγκο Κόστα ευνοήθηκε από την κόντρα του Ρεζαϊάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσω… καραμπόλας. Το Ιράν δεν τα παράτησε. Οκτώ λεπτά μετά σκόραρε με τον Εζαλοταχί, αλλά το VAR απέδωσε ξανά δικαιοσύνη και το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Με μια τρομερή κομπίνα από κόρνερ, η Ισπανία έψαξε για δεύτερο τέρμα. Το σουτ κόντραρε στα σώματα και εν συνεχεία, ο πεσμένος Ρεζαιάν σταμάτησε την μπάλα προτού εκείνη περάσει την γραμμή. Στο 82’ το Ιράν είχε την τελευταία του ευκαιρία για ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του Ταρεμί που πέρασε άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από 37 χρόνια, επετράπη η είσοδος στο γήπεδο σε Ιρανές φιλάθλους.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69’ Μοχαμαντί), Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Εμπραΐμι, Ανσαριφάρντ (75’ Αλιρεζά), Αμίρι (86’ Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70’ Κόκε), Ισκο, Λούκας Βάσκεθ (80’ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89’ Ροντρίγκο), Σίλβα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή