Ποδόσφαιρο: «Ξήλωμα» στη διαιτησία

Ποδόσφαιρο: «Ξήλωμα» στη διαιτησία

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκτεταμένες αλλαγές στον πίνακα διαιτητών και παρατηρητών προχώρησε ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Τα ηχηρά ονόματα που τέθηκαν εκτός πινάκων είναι αυτά των διεθνών διαιτητών Καλογερόπουλου, Αρετόπουλου και Μάνταλου. Επίσης, εκτός πινάκων έμειναν και οι Στυλιαράς, Μπλάνας, ενώ από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας υποβιβάζονται σε αυτούς της Φούτμπολ Λιγκ οι Κατσικογιάννης, Βάτσιος, Καραντώνης, Νεοφυτιάδης.

Αναλυτικά οι δέκα διαιτητές που τέθηκαν εκτός Σούπερ Λίγκας είναι οι: Καλογερόπουλος, Στυλιαράς, Βάτσιος, Καραντώνης, Κατσικογιάννης, Μάνταλος, Νεοφυτιάδης, Μπλάνας, Αρετόπουλος και Θάνος, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Ο νέος πίνακας έχει συνολικά 23 διαιτητές. Τα νέα ονόματα είναι οι Μανούχος (Αργολίδας), Κοτσάνης (Δράμας), Λάμπρου (Ευβοίας), Τάσης (Ηπείρου), Φωτιάδης (Καστοριάς), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλλας), Βρέσκας (Πιερίας) και Γρατσάνης (Τρικάλων). Οι υπόλοιποι είναι οι Ευαγγέλου (Αθήνας), Παπαπέτρου (Αθήνας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Κουτσιαύτης (Αρτας), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Κομίνης (Θεσπρωτίας), Σκουλάς (Θεσσαλίας), Κουμπαράκης (Θράκης), Σέζος (Κιλκίς), Τζήλος (Λάρισας), Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Τσαμούρης (Πειραιά), Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

Νέο πρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ. Η επιτροπή αποτελείται από τους Περέιρα (πρόεδρος), Μαρίν (αναπληρωτής πρόεδρος), οι οποίοι μαζί με τον Λίντμπεργκ θα έχουν την ευθύνη των επαγγελματικών κατηγοριών. Ο Λίντμπεργκ θα είναι υπεύθυνος για τους βοηθούς διαιτητές, ενώ οι άλλοι δύο για τους διαιτητές. Ο Λιφ Λίντμπεργκ, ως βοηθός διαιτητή, έχει διευθύνει 220 αγώνες του σουηδικού πρωταθλήματος και 77 αγώνες UEFA. Ηταν βοηθός διαιτητή FIFA επί οκτώ συνεχή χρόνια και έπαιξε στον τελικό του Euro 2000 μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στο Ρότερνταμ και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στην Ιαπωνία μεταξύ Γερμανίας και Βραζιλίας. Εχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης βοηθών διαιτητών στη Σουηδία και στην Τουρκία, ενώ από το 2014 ασκεί τα ίδια καθήκοντα για λογαριασμό και της UEFΑ, στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι παρατηρητής UEFA από το 2011 και UEFA CORE Assistant Referee Coach από τα 2011 έως και σήμερα. Η πεντάδα της ΚΕΔ συμπληρώνεται από τους Καλύβα και Τσαχειλίδη που θα έχουν την ευθύνη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης τίθενται εκτός ΚΕΔ, αλλά παραμένουν στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Ο πρώτος θα ασχολείται με την ανάπτυξη της διαιτησίας και ο δεύτερος με τη λειτουργία του VAR. Εκτός από τους πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας στις τρεις εθνικές κατηγορίες, τη νέα σύνθεση και τη νέα δομή της ΚΕΔ, από τη χθεσινή Ε.Ε. της ΕΠΟ επικυρώθηκε και ο νέος κανονισμός διαιτησίας. Επίσης εγκρίθηκαν παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και οι υπόλοιποι κανονισμοί.

Οσον αφορά τον Πειθαρχικό Κώδικα, η ΕΠΟ, έπειτα από την αντίδραση της FIFA, αναδιπλώθηκε στο θέμα της μείωσης ποινών για επεισόδια οπαδών και απειλές σε αξιωματούχους και διατήρησε τις υφιστάμενες ποινές.

Επίσης, παρουσιάστηκε και ενεκρίθη, το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, στο οποίο προβλέπεται να μετάσχουν οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή