Ο Τραμπ υποδέχθηκε οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών (φωτογραφίες)

Ο Τραμπ υποδέχθηκε οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών (φωτογραφίες)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο οικογένειες ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από παράτυπους μετανάστες, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία αυτή για να αντεπιτεθεί στα Μέσα ενημέρωσης για την αρνητική τους κάλυψη της πολιτικής του της μηδενικής ανοχής στους παράτυπους μετανάστες.

«Αυτοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που χωρίστηκαν για πάντα από τους αγαπημένους τους», δήλωσε ο Τραμπ κατά την εκδήλωση αυτή για τις ονομαζόμενες οικογένειες Angel (Άγγελος).

«Αυτές είναι οι οικογένειες που αγνοούν τα Μέσα ενημέρωσης. Δεν μιλούν για αυτές. Πολύ άδικο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών (φωτογραφίες)-1

Η επίσκεψη αυτή στον Λευκό Οίκο έπεται της δημόσιας κατακραυγής που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ να χωρίζονται οι οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Δεχόμενος έντονες πιέσεις, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή την Τετάρτη να σταματήσει η πολιτική αυτή, αλλά συνέχισε να καταφέρεται κατά των επικριτών του.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών (φωτογραφίες)-2

Σε χθεσινό του μήνυμα στο Twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους μετανάστες ότι λένε «ψεύτικες ιστορίες στενοχώριας και λύπης».

Απευθυνόμενος επίσης στις οικογένειες Angel, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε: «Η απώλειά σας δεν είναι μάταιη. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορά μας».

 

 

Ο πρόεδρος Τραμπ απέρριψε επίσης τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό ακούγεται σαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από αυτούς που έχουμε εμείς –από τους πολίτες μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από 15.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ηρωίνης το 2016 και ότι το 90% της ηρωίνης προέρχεται «από τα νότια σύνορα».

Στην εκδήλωση αυτή είχαν κληθεί επίσης να μιλήσουν και συγγενείς των θυμάτων.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών (φωτογραφίες)-3

Η Μισέλ Ροτ περιέγραψε πως η κόρη της έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα φανάρι από έναν παράτυπο μετανάστη, ο οποίος αργότερα κατάφερε να διαφύγει από τη χώρα αφού κατέβαλε εγγύηση 5.000 δολαρίων.

«Ο χωρισμός μας, όπως είπαν όλοι, είναι για πάντα. Η Σάρα δεν θα γίνει ποτέ σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, θεία», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή