ΣΗΜΕΡΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τράπεζες «αντιστέκονται» και ανακοινώνουν κέρδη

Αντιστέκονται οι τράπεζες στις πιέσεις που δημιουργεί η αρνητική συγκυρία του Χρηματιστηρίου και ο οξύς ανταγωνισμός, εμφανίζοντας στο α’ εξάμηνο βελτιωμένη κερδοφορία σε σχέση με τις δυσμενείς προβλέψεις. Χθες, η Εμπορική Τράπεζα και η Alpha Bank ανακοίνωσαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη τους που διαμορφώνονται σε 61 δισ. και 63,3 δισ. δρχ. αντίστοιχα και προέρχονται κυρίως από τραπεζικές εργασίες. Παράλληλα η χθεσινή ημέρα στο ΧΑΑ κατέγραψε κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε στις 2.662,75 μονάδες με άνοδο 1,57% και καθαρή αξία συναλλαγών κοντά στα 40 δισ. δρχ.

Σε δίκη ο κ. Κόκκαλης και 29 στελέχη

Η δικαιοσύνη λένε ότι είναι τυφλή και γι’ αυτό χωρίς προκαταλήψεις θα κρίνει εάν ήταν «στημένος» ο διαγωνισμός για τη σύμβαση του «Προκαθορισμένου Στοιχήματος» που υπέγραψε η ΙΝΤΡΑΛΟΤ με τον ΟΠΑΠ. Ετσι, στις 12 Νοεμβρίου στο εδώλιο των κατηγορουμένων του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (μητρική της ΙΝΤΡΑΛΟΤ) κ. Σωκράτης Κόκκαλης και άλλα 29 στελέχη του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Στο εδώλιο και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρήστος Σαλαλές, σήμερα στέλεχος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε., θυγατρικής εταιρείας του Ολυμπιακού.

Στο εδώλιο της Ε.Ε. για τα φάρμακα: Στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Ελλάδα για παράνομη επιβολή ειδικής εισφοράς στα εισαγόμενα φάρμακα. Κατά την Ε.Ε. η επιβολή εισφοράς ισοδυναμεί με δασμό, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από την τελωνειακή ένωση και τις θεμελιώδεις συνθήκες της Ε.Ε.

Και αν είναι αυθεντικοί; Οι αρχές της Κολομβίας αποκάλυψαν ότι έχουν κατασχέσει μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής, που κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν λαθραία στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο(!). Το παράνομο φορτίο έκρυβε 12 δημιουργίες με υπογραφές του Ελ Γκρέκο, του Νταλί, του Ρούμπενς και του Μονέ. Οι πίνακες φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο της Μπογκοτά και ελέγχεται η αυθεντικότητά τους.

«Μαυροδολάρια»: Υποδυόταν τον γιο υπουργού αφρικανικής χώρας και δήλωνε κάτοχος ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία απλώς… είχε βάψει μαύρα. Υποσχέθηκε ανταλλάγματα σε όποιον βοηθούσε στον αποχρωματισμό των χαρτονομισμάτων και συνελήφθη.

«Δεν δώσαμε στοιχεία»: «Η χώρα μας δεν έδωσε κανένα στοιχείο στις ιταλικές αρχές και με κανένα τρόπο για τους διαδηλωτές στη Γένοβα» διαβεβαίωσε χθες τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έπεισε την αντιπολίτευση ότι δεν υπήρξε κάποιας μορφής «συνεργασία» με τις ιταλικές αρχές ασφαλείας.

Ιπτάμενα αυτοκίνητα Η ιδέα ενός αυτοκινήτου που πετάει ή θα ελέγχει μόνο του το… τιμόνι ανήκε μέχρι πρόσφατα στη σφαίρα της φαντασίας, όμως η τεχνολογία τα εποίησε αμφότερα: το εντυπωσιακό όχημα της φωτογραφίας, συνδυάζει τις ευκολίες ενός ελικοπτέρου με την ταχύτητα αεροπλάνο. Εξάλλου, πόλεις του εξωτερικού ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα πρώτα λεωφορεία με «αυτόματο πιλότο», εξοπλισμένα με κάμερες και υπολογιστές που θα αποκλείσουν την πιθανότητα στραβοτιμονιάς.

Μπαράζ εγκαινίων: Ενα τμήμα της λεωφόρου Κηφισού και δύο ανισόπεδοι κόμβοι παραδόθηκαν, χθες, επισήμως στην κυκλοφορία. Στην τελετή και αυτών των εγκαινίων ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. K. Λαλιώτης.

Μεγάλη οθόνη: Πολλές νέες ταινίες, παρά τη συνεχιζόμενη έξοδο των Αθηναίων, συζητήσιμα όμως τα «ποιοτικά» αποτελέσματα. Ξεχωρίζει «Η ώρα των όπλων». Κριτική του Γιάννη Μπακογιαννόπουλου.

Εκλογή Πατριάρχη: Η 13η Αυγούστου ορίσθηκε τελικά ημερομηνία εκλογής νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενώ διαδικαστικά εμπόδια εγείρονται καθημερινά από τους «διαφωνούντες» ιεράρχες, οι οποίοι κατηγορούν για «αντικανονικές» πράξεις τον τοποτηρητή του θρόνου Μητροπολίτη Πέτρας κ. Κορνήλιο.

Απεβίωσε ο Ιωάννης Λαϊνόπουλος: Πέθανε χθες ο γνωστός επιχειρηματίας Ιωάννης Λαϊνόπουλος, επί πολλά χρόνια αντιπρόσωπος της «Μερσεντές» στην Ελλάδα. Κηδεύεται σήμερα στις 4 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο.

Απώλεια για τον ΠΑΟ: Χωρίς τον στυλοβάτη της άμυνάς του, Γιάννη Γκούμα, θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στους δύο αγώνες με τη Σλάβια Πράγας. Ο διεθνής παίκτης έπαθε κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο και θα επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους σε δύο μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή