Την 26η Ιουνίου του 2018 συμπληρώνονται 217 χρόνια από την κατοχύρωση της πατέντας του Tourbillon, της επαναστατικής εφεύρεσης του Abraham-Louis Breguet, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως ο «πατέρας της ωρολογοποιίας». Ο οίκος που φέρει το όνομά του γιορτάζει αυτή την επέτειο κάθε χρόνο. Οι μπουτίκ της Breguet στην Ζυρίχη, την Ταϊπέι και τη Νέα Υόρκη έβαλαν τα καλά τους για την «Ημέρα του Tourbillon».

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Abraham-Louis Breguet δημιούργησε 35 ρολόγια με tourbillon, από τα οποία φαίνεται πως σώζονται λιγότερα από δέκα.

Στην μπουτίκ-μουσείο της Ζυρίχης από σήμερα, 26 Ιουνίου 2018, θα εκτίθεται ένα από τα συναρπαστικότερα κομμάτια της κληρονομιάς της Breguet, το Tourbillon τσέπης No. 1188, το οποίο είχε αγοράσει ο Δον Αντόνιο των Βουρβόνων, ινφάντης της Ισπανίας, το 1808. 

Ο οίκος Breguet έχει στην κατοχή του δύο ακόμη ιστορικά μοντέλα τσέπης με tourbillon, ενώ στο πλούσιο αρχείο του υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα ρολόγια που έχουν πουληθεί από το 1787!

Το πιο πρόσφατο tourbillon του οίκου Breguet είναι το Classique Tourbillon Extra-Plat 5367 με καντράν από λευκό σμάλτο και σας το είχαμε παρουσιάσει εδώ.
Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656). Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ