ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε ποτάμια μετατράπηκαν ξανά οι δρόμοι στη Μάνδρα Αττικής, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική, στις περιοχές Μάνδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής, δέχτηκε συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί, επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σταμάτησαν οι κλήσεις για πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση.

Στους κατοίκους ξυπνούν άσχημες μνήμες από την πρόσφατη θεομηνία ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν βγει από τα σπίτια τους και ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα. 

Οι πυροσβέστες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ