Εικαστικά στον κόσμο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μαγείρεψε ο Πικάσο

Στην κουζίνα με τον Πάμπλο Πικάσο μας βάζει η έκθεση «Picasso Kitchen» που παρουσιάζεται στη Βαρκελώνη. Μέσα από περίπου 200 έργα μουσείων και ιδιωτικών συλλογών, διερευνάται το θέμα του φαγητού και της μαγειρικής στο έργο του διάσημου Ισπανού καλλιτέχνη. Πρόκειται για μια λοξή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ματιά στην πορεία και εξέλιξη του Πικάσο, που έχει ως αφετηρία το θρυλικό εστιατόριο Els Quatre Gats στη Βαρκελώνη, όπου ο ζωγράφος παρουσίασε τις πρώτες του δημιουργίες.

Διάρκεια έως 30/9.

Φωτογραφίες του περιθωρίου

H Γαλλίδα φωτογράφος Λορά Ενό πέρασε δύο μήνες στη λεγόμενη «Slab City», στην έρημο της Καλιφόρνιας, αποτυπώνοντας την καταρράκωση του «Αμερικάνικου ονείρου». Οι εικόνες της Ενό που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ φωτογραφίας της Αρλ, ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης, εμφανίζουν τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους στο περιθώριο της κοινωνίας.

Στη «Slab City» ζουν κυρίως λευκοί περιθωριακοί της ζωής που έφτασαν σε σημείο ακραίας φτώχειας λόγω χρεών, εξάρτησης από ναρκωτικά ή αλκοόλ και ζουν σε παράγκες χωρίς τρεχούμενο νερό, αποχέτευση ή ηλεκτρικό ρεύμα. Η φωτογράφος συνάντησε βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ, οικογένειες με παιδιά και έναν πρώην τοξικομανή ιερέα που καλλιεργεί λαχανικά. Από 2 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.

Ο Μονέ της αρχιτεκτονικής

Εγινε διάσημος ιδιαίτερα για τα νούφαρα που απεικόνισε, όμως ασχολήθηκε επίσης πολύ με τοποθεσίες, αγορές, κτίρια, εκκλησίες. Η έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, μέσα από μια επιλογή 78 έργων του Κλοντ Μονέ, αποτυπώνει τη σχέση του Γάλλου ιμπρεσιονιστή με την αρχιτεκτονική. Τα κτίρια και τα μνημεία λειτουργούν ως τοπόσημα και μαρτυρούν την έλευση μιας νέας εποχής. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης ζωγραφίζει με πραγματικά μοναδική σαφήνεια και αίσθηση του χώρου. Διάρκεια έως 29/7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή