Ο ΔΗΚΤΗΣ (29/06/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία για σύμβουλο του διοικητή του ΕΦΚΑ

«Εκκρεμότητα» 100.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ έχει ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή του Ταμείου Λάμπρου Σέμπου, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εργασίας κατήγγειλε ότι ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, δικηγόρος από το Αγρίνιο, Παναγιώτης Καραμπούλιας, χρωστάει 100.000 ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές. Ο νέος διοικητής κάλυψε πλήρως τον νομικό σύμβουλό του. Είπε ότι δεν επιβάλλεται ούτε από τον νόμο να ζητεί πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας και προσέθεσε ότι, όταν αναδείχθηκε το θέμα, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και ο ίδιος υπέβαλε το αίτημα για να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα… Θα πρέπει, πάντως, κάποιος να απαντήσει πότε δημιουργήθηκε αυτή η εκκρεμότητα, πότε πλήρωσε για τελευταία φορά στο Ταμείο του ο κ. Καραμπούλιας, αλλά και τι ενέργειες έχει κάνει το ΚΕΑΟ μέχρι σήμερα…

Πρωτοβουλία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας

Στην ίδρυση Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας αποφάσισε να προχωρήσει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Πέραν του Επιμελητηρίου, ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ), το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Deloitte, η Τράπεζα Πειραιώς, το Delphi Forum, η ΕΛΒΑΛ/ΧΑΛΚΟΡ, η Philip Morris/Παπαστράτος, η Aldemar, η Πυραμίς, η Pharmathen, η Πετσιάβας, η Biosolids, η Capital Partners.

Τυχεροί να είναι για να πληρώνουν…

Ανάσα για χίλιους φορολογουμένους αποτελεί η χθεσινή κλήρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Η φορολοταρία, όπως κάθε μήνα, ανέδειξε 1.000 τυχερούς, στον καθένα εκ των οποίων τις επόμενες ημέρες θα πιστωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό οι περισσότεροι θα τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, που αρχίζουν στα τέλη Ιουλίου. Σημειώνεται ότι τα ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ και είναι άνω των 18 ετών.

Γεμίζει η πλατφόρμα των e-πλειστηριασμών

Ξεπέρασαν τις 14.000 οι πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν έως τα τέλη του 2018, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eauction. Ο αριθμός τους αυξάνεται γεωμετρικά κάθε μέρα και, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο στόχαστρο έχουν μπει δεκάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες. Πρόκειται για ξενοδοχεία με οφειλές αρκετών εκατομμυρίων στις περισσότερες περιπτώσεις, σε περιοχές όπως η Κως, η Κρήτη, η Κέρκυρα, το Γαλαξίδι, τα Καλάβρυτα κ.α., και τα οποία βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες, που είναι αποφασισμένες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα «κόκκινα» ξενοδοχειακά δάνεια, που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

H «Μπ. Βωβός» διεκδικεί αποζημίωση από Δημόσιο

Αποζημίωση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου, με αγωγή προς το ελληνικό Δημόσιο, η «Μπ. Βωβός Διεθνής Τεχνική». Η αρχική προσφυγή της στη Δικαιοσύνη το 2014 απορρίφθηκε πρόσφατα τελεσίδικα, κατόπιν εκδόσεως της σχετικής απόφασης και από το Εφετείο Αθηνών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι λόγοι της απόρριψης δεν ήταν ουσίας, αλλά οφείλονταν σε πλημμέλεια-παράλειψη των τραπεζών, κατά τη νομιμοποίηση της παράστασής τους. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διεκδικεί την παραπάνω αποζημίωση από το Δημόσιο υποστηρίζοντας ότι υπέστη πολλαπλή ζημία λόγω της εμπιστοσύνης που επέδειξε στον νόμο με τον οποίο προωθήθηκε η διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας/Βοτανικού, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, λόγω του ότι το πλαίσιο κρίθηκε αντισυνταγματικό. Υπενθυμίζεται πως η «Μπ. Βωβός» επιχειρεί να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της στο πλαίσιο των διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή