Επιστολή διαμαρτυρίας 36 ευρωβουλευτών στον Ταγιάνι για τις ρατσιστικές δηλώσεις Σαλβίνι

Επιστολή διαμαρτυρίας 36 ευρωβουλευτών στον Ταγιάνι για τις ρατσιστικές δηλώσεις Σαλβίνι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού και Υπ. Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος όπως αναφέρουν έκανε λόγο για «απογραφή» των Ρομά, συνέταξαν 36 ευρωβουλευτές.

Στην επιστολή τους οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη βαθιά τους ανησυχία αναφορικά με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις ρατσισμού, μίσους και μισαλλοδοξίας από πολιτικούς στην Ευρώπη, ζητώντας από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις περιπτώσεις αυτές και «να προβεί σε γραπτή επίσημη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τις βασικές αξίες και αρχές της ΕΕ και καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ρατσισμό, μίσος ή φόβο της διαφορετικότητας».

Σημειώνουν επίσης πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει αδρανές όταν υπουργοί σε μια ευρωπαϊκή χώρα καταφεύγουν σε ρητορική που οδηγεί στο μίσος».

Επισυνάπτεται η επιστολή: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή