ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Συνεχίζουμε κανονικά για να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ποτάμι

«Οφείλουμε να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσουμε ενωμένοι. Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου πέρυσι τον Αύγουστο, δεν είχα καμιά αυταπάτη ότι το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε κανονικά» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Έχουμε πρόεδρο που ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία, από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να κατακτήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Κάναμε το πρώτο βήμα με την εκλογή των τοπικών επιτροπών του Κινήματος στους δήμους όλης της χώρας και προχωράμε», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6FM».

Σε ερώτηση για τους λόγους αποχώρησης του Ποταμιού, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωράκη για ποιον λόγο αποφάσισε 6 μήνες μετά τις εκλογές να φύγει "Το Ποτάμι" από το Κίνημα Αλλαγής».

Συμπλήρωσε: «Όποιος συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία, πρέπει να αποδέχεται το αποτέλεσμα. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική ηθική και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στο Ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στελέχη του που παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών, απάντησε: «Οι συνεργασίες γίνονται βάσει προγραμμάτων. Μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που τα κόμματα συζητούν, όταν έρθει η ώρα θα το δούμε».

Μιλώντας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της αυτοδιοίκησης, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προχωρά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές στη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, έρχεται και αλλάζει εκλογικά συστήματα. Θέλει να βάλει πόδι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κάνει με πασαλείμματα που στοχεύουν στις εκλογικές επιβιώσεις κάποιων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ