Μουντιάλ: Ενα ημίχρονο αποθέωσης του ποδοσφαίρου

Μουντιάλ: Ενα ημίχρονο αποθέωσης του ποδοσφαίρου

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα δεν είδαμε στο α΄ ημίχρονο του χθεσινού αγώνα μεταξύ του Βελγίου και της Ιαπωνίας, μας προσέφερε απλόχερα το ποδόσφαιρο μέσα σε περίπου 49 λεπτά στο β΄ μέρος. Ολοκληρώνοντας μια επική επιστροφή, καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 στο 52ο λεπτό, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την πρόκριση στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Ιαπωνίας με 3-2.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα από τα ωραιότερα ημίχρονα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιαπωνία που ήταν το θεωρητικό αουτσάιντερ, έφτασε κοντά στο γκολ λίγο πριν από τη λήξη το α΄ ημιχρόνου έπειτα από γκάφα του Κουρτουά του οποίου η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια στην πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους. Στο β΄, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στα πρώτα λεπτά με εντυπωσιακές εκτελέσεις από τους Χαραγκούτσι (48΄) και Ινούι (52΄) παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Οι Βέλγοι έμοιαζαν σαστισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν, μέχρι το 66ο λεπτό, όταν η είσοδος των Φελαϊνί και Τσαντλί έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Βερτόνχεν με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (και τη βοήθεια της τύχης) στο 69΄ και ο Φελαϊνί ξανά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισαν τους Ιάπωνες στο 2-2.

Οι Ιάπωνες έψαξαν ξανά το γκολ, όμως στο 90+4΄, το Βέλγιο κατάφερε να βρει το γκολ πρόκρισης με υποδειγματική αντεπίθεση και γκολ από τον Τσαντλί.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνχεν, Μενιέ, Καράσκο (65΄ Τσαντλί), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Μέρτενς (65΄ Φελαϊνί), Λουκάκου, Αζάρ.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81΄ Χόντα), Χαραγκούτσι (81΄ Γιαμαγκούσι), Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

Νωρίτερα, με τον Νεϊμάρ πρωταγωνιστή, η Βραζιλία ξεπέρασε το εμπόδιο του Μεξικού με 2-0 και βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο τα «σομπρέρος» παρουσίασαν θετικό πρόσωπο, καθώς πίεζαν τους Βραζιλιάνους σε όλο το γήπεδο, ενώ είχαν και φάσεις για γκολ. Στον αντίποδα, η Βραζιλία δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Μεξικανών για το πρώτο 25λεπτο.

Tο Μεξικό ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και στο 2΄ απείλησε με το σουτ του Λοσάνο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βραζιλία έψαξε το γκολ στο 25΄ με τη φανταστική ατομική ενέργεια του Νεϊμάρ. Η «πολιορκία» της Βραζιλίας συνέχισε με τα σουτ του Κουτίνιο και Ζεζούς να μη βρίσκουν τον στόχο.

Διαφορετική εικόνα παρουσίασε η «σελεσάο» στο δεύτερο ημίχρονο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του β΄ μέρους είχε τον έλεγχο και στο 51΄ έκανε το 1-0 με τον σούπερ σταρ της Παρί. Ο Νεϊμάρ βρήκε με τακουνάκι τον Ουίλιαν, ο οποίος με ωραία ενέργεια έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Νεϊμάρ με «προβολή» σκόραρε για το 1-0.

Το Μεξικό προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ στις αντεπιθέσεις ήθελε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τα σουτ του Λαγιούν (53΄) και Βέλα (61΄). Την ώρα που το Μεξικό έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, η Βραζιλία είχε δύο φάσεις για να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση με τον Ουίλιαν (63΄) και τον Νεϊμάρ (68΄).

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το Μεξικό όχι μόνο δεν βρήκε το γκολ, αλλά σε αντεπίθεση δέχθηκε δεύτερο τέρμα ύστερα από την ενέργεια του Νεϊμάρ και το τελείωμα του Φιρμίνο (88΄).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90΄ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80΄ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86΄ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Αλβαρες (55΄ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Μάρκες (46΄ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60΄ Χιμένες).

Σήμερα ολοκληρώνεται το «παζλ» της φάσης των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους αγώνες της Σουηδίας με την Ελβετία (17.00) και της Κολομβίας με την Αγγλία (21.00). Ο αγώνας των Σουηδών με τους Ελβετούς είναι ιδιαιτέρως αμφίρροπος, αλλά ταυτόχρονα και ιστορικός για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες έχουν τη σπουδαία ευκαιρία να προκριθούν στους «8», αντιμετωπίζοντας έναν ιδιαίτερα βατό αντίπαλο. Ως προς την άλλη αναμέτρηση, η Αγγλία έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στον θεσμό έπειτα από πολλά χρόνια, αντιμετωπίζοντας την Κολομβία που τα τελευταία χρόνια χτίζει μια παράδοση στα Παγκόσμια Κύπελλα. Η Αγγλία ουσιαστικά επέλεξε να χάσει στον αγώνα των ομίλων με το Βέλγιο, ούτως ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με θεωρητικά ευκολότερες ομάδες στον δρόμο για τον τελικό. Οι νικητές των σημερινών παιχνιδιών θα αποτελέσουν το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή