Ποδόσφαιρο: Παραμένει το αδιέξοδο

Ποδόσφαιρο: Παραμένει το αδιέξοδο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφωνία ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και στη Σούπερ Λίγκα σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα, επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση, όμως οι δύο πλευρές αφήνουν περιθώρια συμφωνίας, αφού οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Βασιλειάδη για χρηματοδότηση των ομάδων μέσω ΕΡΤ με την προϋπόθεση στη σεζόν 2019-2020 να υπάρξουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες με 12 ομάδες εκάστη και μία ημιεπαγγελματική, επίσης με 12 ομάδες, απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.

Η αντιπρόταση της Λίγκας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι για πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με υποβιβασμό τριών ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα και προβιβασμό μόλις μιας ομάδας από τη Φούτμπολ Λιγκ.

«Δεν εκβιάζουμε»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ότι «δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι κομβικός ο αριθμός των ομάδων» και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει το πλαίσιο στο οποίο συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν λήφθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν». Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν πλην του πρόεδρου της Σούπερ Λίγκας Ευ. Μπαταγιάννη, οι Β. Γκαγκάτσης, Γ. Μποροβήλος, Φ. Κωστούλας και Γ. Σπανός.

Το μεγάλο πρόβλημα του συνεταιρισμού είναι οι «άστεγες» ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), οι οποίες απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν υπογράψει συμβόλαια με τη Nova.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τη Φούτμπολ Λιγκ. «Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή