Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα μετά από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα μετά από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεγερμός βρέθηκε σήμανε στην αστυνομία του Γουίλτσιρ, στη νότια Αγγλία, 16 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι, αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς εκτιμάται ότι δύο άτομα μπορεί να εκτέθηκαν σε μια «άγνωστη ουσία» στην πόλη Έιμσμπερι.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, που βρέθηκαν αναίσθητοι μέσα σε ένα ακίνητο το απόγευμα του Σαββάτου, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και τους προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες για την πιθανή έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο νοσοκομείο της περιοχής Σάλσμπερι, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

«Γίνονται τώρα επιπρόσθετες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ουσία που οδήγησε στο να ασθενήσουν» τα δύο πρόσωπα και «αντιμετωπίζουμε τις συνθήκες γύρω από το συμβάν αυτό με ανοιχτό μυαλό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, το ζευγάρι παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, οι οποίοι βρέθηκαν τον Μάρτιο δηλητηριασμένοι με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι.

«Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι δηλητηρίαστηκε από τοξίνη και παρουσιάζει πολύ παρόμοια συμπτώματα με εκείνα του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του», ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Και οι δύο είναι ηλικίας περίπου 40 ετών και βρέθηκαν αναίσθητοι στις 30 Ιουνίου μέσα σε ένα σπίτι στο Έισμπερι, μια πόλη που απέχει 11 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει πολλά σημεία τα οποία ενδέχεται να επισκέφθηκε το ζευγάρι πριν από τη δηλητηρίασή του. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί και στις δύο πόλεις. Στο Σάλσμπερι έκλεισε για το κοινό ο δημόσιος κήπος Κουίν Ελίζαμπεθ, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Spire. Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί επίσης και μπροστά από την Εκκλησία των Βαπτιστών στο Έιμσμπερι, όπου οι δύο ασθενείς είχαν παραστεί κάποια στιγμή το Σάββατο σε μια εκδήλωση.

Στις 4 Μαρτίου, ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι κοντά σε εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι. Νοσηλεύτηκαν για πολλούς μήνες σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και ο πρώτος αστυνομικός που τους εντόπισε, ο Νικ Μπέιλι. Και οι τρεις ανέρρωσαν και πήραν εξιτήριο. Οι βρετανικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ στη Ρωσία, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή. Τα γεγονότα του Σάλσμπερι οδήγησαν σε διπλωματική κρίση και στη μεγαλύτερη αμοιβαία απέλαση διπλωματών στην ιστορία των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή