ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης για δημοψήφισμα: Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πραξικόπημα», «αρχιτέκτονες» του οποίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος, που, όπως είπε «ραδιούργησε και συνωμότησε ώστε να καταπνίξει τη λαϊκή βούληση».

«Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εθνική τραγωδία και ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα που έκτοτε είναι οιονεί πραξικόπημα. Ο,τι γίνεται από εκεί και πέρα με την κατάπατηση της λαϊκής βούλησης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Οσα συντελούνται έκτοτε είναι αντισυνταγματικά και παράνομα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Θέμα Fm.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έπρεπε να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη γιατί καταπατήθηκε η λαϊκή βούληση, για εσχάτη προδοσία και αντιδημοκρατικό πραξικόπημα. Δυστυχώς, όμως, όλη η κυρίαρχη πολιτική πράξη συνηγόρησε στο πραξικόπημα αυτό και το κουκουλώσαν σαν να μην υπάρχει».

«Ο λαός είπε "όχι" στη συμφωνία Γιούνκερ και η κυβέρνηση αντί να σεβαστεί αυτή τη λαϊκή εντολή, υπερβαίνει το πλαίσιο αυτό και φέρνει μια χειρότερη συμφωνία χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και αυτός είναι ο ορισμός του πραξικοπήματος. Το αποτέλεσμα είναι εσχάτη προδοσία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το τι επεδίωκε τότε ο πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «πιθανότατα δεν ήθελε το "όχι"» και συνέχισε:

«Ηθελε ή να επικρατήσει το "ναι" ή να επικρατήσει οριακά το "οχι" ως πρόσχημα για να ξεφύγει από τις αντιμνημονιακές του πολιτικές».

«Η πρότασή μου εκείνες τις ημέρες ήταν αν οι Ευρωπαίοι επέμεναν στον εκβιασμό μαζί με το ΔΝΤ για την αλλοίωση της βούλησης του λαού και δεν μπορούσε να υπάρξει μια συναινετική διέξοδος με συμφωνία συμβατή με τη λαϊκή βούληση, η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να οδηγηθεί στο εθνικό νόμισμα και είχα κάνει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «θα τυπώναμε στην Ελλάδα τις νέες δραχμές και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποθεματικά για να υπάρξει αντίκρισμα».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ