Ερωτας στα χρόνια του Tinder

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγα χρόνια, όταν η επιτυχημένη σεναριογράφος και παραγωγός Λόρεν Ρέι Πόμεραντς είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή γνωριμιών Tinder, έπεσε πάνω στο προφίλ της συγγραφέως Ελίζαμπεθ Χίγκινς-Κλαρκ.

«Ενιωθα μεγάλο εκνευρισμό και δεν μου άρεσε η κίνηση απόρριψης χρηστών, που επιτρέπει να “σβήνεις” κάποιον από την οθόνη με μία κίνηση του δείκτη προς τα αριστερά. Η Ελίζαμπεθ, όμως, είχε πολύ καλή φωτογραφία και μόνο το όνομα και την ηλικία της στις πληροφορίες. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον», λέει η 38χρονη σήμερα Πόμεραντς.

Την ίδια στιγμή, η 34χρονη σήμερα Κλαρκ, εγγονή της διάσημης συγγραφέως μυστηρίου Μαίρη Χίγκινς-Κλαρκ, είδε το προφίλ της Πόμεραντς και πάτησε την οθόνη της προς τα δεξιά, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν σε εστιατόριο του Δυτικού Χόλιγουντ στο Λος Αντζελες με τη συμπάθεια και την ερωτική έλξη να είναι αμοιβαία.

Στην τρίτη τους συνάντηση, στο σπίτι της Πόμεραντς, η οικοδέσποινα παραδέχθηκε στην Κλαρκ ότι δεν είχε αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία της στους γονείς της.

«Η Λόρεν δεν είχε πει την αλήθεια στους γονείς της. Σκέφθηκα ότι ίσως μία σχέση μεταξύ μας δεν θα ήταν καλή ιδέα. Ηταν εκπληκτικός άνθρωπος, αλλά είχε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Ηξερα ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίπλοκα και ότι δεν έπρεπε να έχω υπερβολικές προσδοκίες», λέει η Κλαρκ. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η Πόμεραντς μίλησε στους γονείς της για την ομοφυλοφιλία της. Και οι δύο ηλικιωμένοι αντέδρασαν πολύ καλά στην ανακοίνωση αυτή. Κλαρκ και Πόμεραντς έσβησαν την εφαρμογή Tinder από τα κινητά τους τηλέφωνα, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρονταν για ερωτική αποκλειστικότητα. «Ο πρώτος χρόνος ήταν μαγικός, είχα ανάγκη να τη βλέπω συνέχεια και ήμουν σίγουρη ότι τα ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης δεν θα στέρευαν ποτέ», λέει η Κλαρκ.

Η τελετή

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 27 Μαΐου, ενώπιον 250 προσκεκλημένων στο σπίτι της γιαγιάς της Κλαρκ, στο Σαντλ Ρίβερ του Νιου Τζέρσεϊ. Η δικαστής θεία της Κλαρκ, Μέριλιν, τέλεσε τον πολιτικό γάμο, ενώ ο Κέβιν Λίμαν, καλύτερος φίλος της Πόμεραντς, ανέλαβε τον ρόλο κουμπάρου.

«Είναι και οι δυο τους τόσο γοητευτικές και τόσο ερωτευμένες», είπε η γιαγιά τής νύφης, Μαίρη Χίγκινς-Κλαρκ, που ετοιμάζεται να εκδώσει το νέο της βιβλίο, το οποίο αφιέρωσε στην εγγονή της και στη σύζυγό της.

Η κομψή τελετή απέδειξε ότι σε αυτή την εποχή ανεκτικότητας, ο έρωτας δύο ομοφυλόφιλων γυναικών μπορεί να ανθήσει μέσω μιας πεζής εφαρμογής γνωριμιών, όπως είναι το δημοφιλές Tinder, που μέχρι στιγμής δεν διακρινόταν ως όχημα ρομαντικού έρωτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή