Κερέ: Αναγκαίο να αντισταθούμε στο αίσθημα της αδύναμης Ευρώπης έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ

Κερέ: Αναγκαίο να αντισταθούμε στο αίσθημα της αδύναμης Ευρώπης έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη είναι η πλέον φιλόδοξη συμμαχία κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας και έχει εργαλεία για να απαντήσει στις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, δήλωσε στη Γαλλία ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Είναι αναγκαίο να αντισταθούμε στον πειρασμό της απαισιοδοξίας ή του αισθήματος της αδύναμης Ευρώπης έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ, σημείωσε. Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο χάρη στην αγορά της και στην ικανότητα ρύθμισης. Δεν είναι οι δασμοί το σημαντικότερο ζήτημα παγκοσμίως. Τα σημαντικότερα ζητήματα με την Κίνα είναι η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στις αγορές, οι δημόσιες συμβάσεις, ζητήματα που έχουν μια πολύ σημαντική διάσταση, επεσήμανε.

Η ΕΕ έχει υποδομές, αξίες και πολιτική συναίνεση που ης παρέχουν πολλή ισχυρή θέση ώστε να χειριστεί τα εν λόγω θέματα, πρόσθεσε. Επίσης, χαρακτήρισε τη διεύρυνση της ΕΕ αναγκαία και ορθή απόφαση. Η ενίσχυση του ευρώ είναι καίριας σημασίας, είπε. Η ΕΕ δεν θα έχει τα μέσα να αμυνθεί, να δεχθεί μετανάστες, να έχει ισχυρή φωνή στη διεθνή σκηνή αν δεν λειτουργεί σωστά η οικονομία της, τόνισε ο Μπενουά Κερέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή