Απάντηση Μπακογιάννη σε Τσίπρα για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν

Απάντηση Μπακογιάννη σε Τσίπρα για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έντονο ύφος απάντησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον της αναφορικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν.

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα», αναφέρει με κοινοποίηση της στο Facebook η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει: «Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».

«Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η δήλωση της κ. Μπακογιάννη. 

Απαντώντας στην Ντ. Μπακογιάννη, κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν «αμήχανη» την απάντησή της προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση είναι το λιγότερο υποκριτικό η κυρία Μπακογιάννη να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές, όταν υπό καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν εξίσου υποκριτικό «και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» σημειώνοντας ότι η βουλευτής της ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει «πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσής τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία. Διότι άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή