Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα εταιρικά αποτελέσματα και να αγνοήσουν την ένταση στο διεθνές εμπόριο. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,4%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς η παραίτηση τη Δευτέρα δύο υπουργών της κυβέρνησης Μέι έχει πυροδοτήσει τη φημολογία περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ολοκλήρωση τη συνεδρίαση με κέρδη 0,5%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με ακόμα υψηλότερα κέρδη (0,7%). «Είναι περισσότερο η απουσία κακών ειδήσεων, παρά η ύπαρξη καλών ειδήσεων που καθοδηγεί την αγορά τις τελευταίες ημέρες», σχολίασε στο Reuters ο Εντουαρντ Παρκ, επικεφαλής επενδύσεων στην Brooks. Οι οικονομικοί αναλυτές αναθεωρούν προς το καλύτερο τις προβλέψεις τους για τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών και, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, προβλέπουν ενίσχυση της κερδοφορίας των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον χρηματιστηριακό δείκτη Stoxx Europe 600 κατά περισσότερο από 7%.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών έκλεισαν ενισχυμένες κατά 1,4%, χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας της απειλής για δυνητική έλλειψη πετρελαίου από τη Νορβηγία. Η τιμή του Brent ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,8% στα 78,71 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 73,88 δολάρια το βαρέλι.

Στη Wall Street, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν ανοδικά λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,5% και όδευε προς την πρώτη περίοδο με τέσσερις συναπτές κερδοφόρες συνεδριάσεις από τις 11 Ιουνίου. Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο όπου έχει ανέλθει από τις 13 Μαρτίου, ενώ αργά το βράδυ ενισχυόταν κατά 0,2%. Σχεδόν αμετάβλητος ήταν ο δείκτης εταιρειών τεχνολογίας Nasdaq. Ο Dow Jones καταγράφει πλέον κέρδη (0,7%) από την αρχή του έτους, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη του S&P 500 ανέρχονται στο 4,4% και του Nasdaq στο 12,5%, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή