Ανένδοτη η Σούπερ Λίγκα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης έκανε ένα βήμα πίσω και συναίνεσε να ενεργοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αποδεχόμενος το μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να διεξαχθεί με 14 ομάδες, ζήτησε όμως, στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού, το πρωτάθλημα της σεζόν 2020 – 2021 να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Ωστόσο, η Σούπερ Λίγκα δεν μπόρεσε να απαντήσει θετικά ούτε σ’ αυτό το αίτημα και θα ζητήσει να χρηματοδοτηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για ένα χρόνο μέσω της σύμπραξης EΡΤ – NOVA, υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης, για ένα χρόνο και το θέμα των 12 ομάδων να συζητηθεί εκ νέου.

Η νέα πρόταση Βασιλειάδη τέθηκε σε ψηφοφορία στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ ΠΑΕ (ΑΕΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη) ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βασιλειάδη και οι υπόλοιπες οκτώ ψήφισαν κατά.

Αποφασίστηκε από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα παίξουν «μπαράζ» με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League. Η απόφαση αυτή που ελήφθη κατά πλειοψηφία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη «μικρή λίγκα», ενώ δύσκολα θα γίνει δεκτή από την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, τόνισε: «Το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και από την περίοδο 2019/20 οι ομάδες να μειωθούν σε 14. Θα ξανασυζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση ή μη του υφισταμένου σχεδίου του πρωταθλήματος των 14 ομάδων. Θεωρούμε πως μπορεί να διεξαχθεί από το 19/20 ένα πρωτάθλημα με Super League 1 και Super League 2, με εγγυημένη χρηματοδότηση ώστε να μην τραβάνε αυτά που λένε ότι τραβάνε. Οι προτάσεις του υφυπουργού έχουν γίνει αν όχι συνολικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεκτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή