«Γιορτές» σε δεκαπέντε πόλεις της ΠΓΔΜ

«Γιορτές» σε δεκαπέντε πόλεις της ΠΓΔΜ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πανηγυρικό» τόνο, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει και το κατάλληλο «κλίμα» ενόψει και του κρίσιμου δημοψηφίσματος του φθινοπώρου, επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΜΔ Ζόραν Ζάεφ κατά την παρουσία του στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο κ. Ζάεφ προσερχόμενος χθες, στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η σύνοδος, κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να δώσουν το «παρών» αύριο και μεθαύριο σε «εορταστικού τύπου» συγκεντρώσεις, σε 15 πόλεις της χώρας, με αφορμή την πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «bing bang»,ο κ. Ζάεφ μίλησε για μία μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται πρωτίστως στους πολίτες της «Μακεδονίας», προσθέτοντας πως η χώρα του έλαβε πρόσκληση για να γίνει σύμμαχος «των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο». Εις επίρρωσιν και της εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας των ανωτέρω, ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε και στο επικείμενο δημοψήφισμα, καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ «να πουν “ναι” στο μέλλον της “Μακεδονίας”». Παράλληλα, με ανάρτηση στο Twitter, σημείωσε πως η απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ «σημαίνει ότι η “Μακεδονία” γίνεται μέλος της οικογένειας».

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ έδινε τα εύσημα στον κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. «Είναι μια μέρα περηφάνιας για τη χώρα σας, την ευρύτερη περιοχή και το ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως η συμφωνία αποτελεί άρση και των «τελευταίων εμποδίων για την ένταξη» – «όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες», τότε η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ό μέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή