Παρέμβαση Ματαρέλα για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες προκαλεί «θυμό» στον Σαλβίνι

Παρέμβαση Ματαρέλα για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες προκαλεί «θυμό» στον Σαλβίνι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκοπό να τερματίσει τη διαμάχη εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στο ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με το κατά πόσο θα επιτρέπεται ο ελλιμενισμός πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες στα ιταλικά λιμάνια, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα προχώρησε σε σπάνια παρέμβαση στην ιστορία της ιταλικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θυμό του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι. 

Συγκεκριμένα, ο Ματαρέλα επικοινώνησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε την Πέμπτη για να υτου εκφράσει την ανησυχία του για τους 67 που διασώθηκαν στη θάλασσα και οδηγήθηκαν σε ένα λιμάνι της Σικελίας, στο οποίο ο Σαλβίνι αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση. 

Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι του Trapani με την έγκριση του υπουργού Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών διέταξε να μην εγκαταλείψει κανείς το πλοίο μέχρι να διερευνηθεί η φερόμενη βίαιη συμπεριφορά από την πλευρά ορισμένων μεταναστών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σαλβίνι επεσήμανε ότι «ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ιταλών. Ζήτησα απλά διευκρινίσεις και να διεξαχθεί έρευνα για να καταλάβουμε ποιοι βρίσκονται στο πλοίο». 

Μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιταλό πρόεδρο, ο Κόντε έδωσες εντολή να επιτραπεί η αποβίβαση των μεταναστών από το πλοίο. Από την πλευρά του, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι έλαβε γνώση της κίνησης του προέδρου της χώρας με «λύπη και έκπληξη». 

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Ιταλό πρόεδρο και τον υπουργό Εσωτερικών ήταν συχνά τεταμένες, με τον πρώτο να παρεμβαίνει στην πολιτική μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή