ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο χωριό Βουλιαράτες της Πάνω Δερόπολης πραγματοποιήθηκε η τελετή ενταφιασμού σε εντοιχισμένους τάφους, των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Ε–Ι πόλεμο.

Τα οστά βρέθηκαν στην τοποθεσία Ντραγκότι Τεπελενίου. Ενταφιάστηκαν τα οστά περισσότερων των 100 Ελλήνων  στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος.

Η τελετή, σύμφωνα με  ειδήσεις του αλβανικού τ/σ  Report TV και πρόσφατη ανάρτηση  της ιστοσελίδας  shqiptarja.com, ξεκίνησε στην εκκλησία του χωριού και συνεχίστηκε στο  νεκροταφείο, με τους εντοιχισμένους τάφους.

Στην τελετή αυτή παρέστησαν: Η ανώτερη εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Αλβανία, Πρέσβυς κα Ελένη Σουρανή, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, η Δήμαρχος Αργυρόκαστρου ,ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, μέλη των οικογενειών των πεσόντων και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα shqiptarja.com, η τελετή εντάσσεται στο  πλαίσιο της Συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία  για τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών.

Σημειώνεται δε, ότι δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από πλευράς των κατοίκων του χωριού Ντραγκότι.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ