Β.Κορέα: Ο Κιμ «κατσαδιάζει» αξιωματούχους του

Β.Κορέα: Ο Κιμ «κατσαδιάζει» αξιωματούχους του

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Σε μια ασυνήθιστη για τα βορειοκορεατικά δεδομένα έκρηξη οργής, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν επέπληξε τοπικούς αξιωματούχους για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κατασκευαστικού έργου.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοιου είδους δημόσια ενόχληση του Κιμ για την πορεία της οικονομίας τις τελευταίες εβδομάδας. Σπάνια τα εγχώρια ΜΜΕ καλύπτουν επικρίσεις του Κιμ προς αξιωματούχους. Οι ειδικοί θεωρούν πως ο ηγέτης της χώρας προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσει την οικονομία και επιδιώκει να μετακυλίσει τις ευθύνες για τα δεινά της χώρας σε άλλους, προτού υιοθετήσει νέες οικονομικές πολιτικές.

Η τελευταία αυτή έκρηξη του Κιμ σημειώθηκε κατά την περιοδεία του σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στα βορειοανατολικά. Αφότου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και τις καθυστερήσεις, δήλωσε ότι «έχει μείνει άφωνος και είναι εξόχως οργισμένος». Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο είχε ανακοινωθεί πρώτα από τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, πριν από 30 χρόνια. «Ο Κιμ κατέστησε σαφές ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε ξεχωρίσει το συγκεκριμένο έργο ως ένα από αυτά που πρέπει να επιταχυνθούν», ανέφερε το Κορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις αρχές του μήνα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε δύο εργοστάσια υφασμάτων, ο Κιμ επέκρινε τους αξιωματούχους για την πλημμελή συντήρηση του κτιρίου, για την αποτυχία εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής, για έλλειψη εξειδίκευσης και άλλα προβλήματα.

Οι επιθέσεις του συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ξενοδοχείο-σπα, στο οποίο είχαν καταλύσει στο παρελθόν ο πατέρας του και ο παππούς του. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίστηκε «αηδιασμένος» που οι μπανιέρες για τα θερμά λουτρά ήταν «βρώμικες, άθλιες και σε κακή κατάσταση υγιεινής». Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο, είπε ότι «οι μπανιέρες είναι χειρότερες από ενυδρεία». Αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι να πείσει τους πολίτες της χώρας ότι ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή