Παίρνει σάρκα και οστά ο «νέος» Παναθηναϊκός

Παίρνει σάρκα και οστά ο «νέος» Παναθηναϊκός

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καλή λειτουργία αμυντικά αλλά και πολλά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό της περιόδου, με αντίπαλο την Αλκμααρ. Η ήττα με 2-0 (17΄ Μποαντού, 44΄ Φράιντεϊ) ελάχιστα απασχόλησε τον Γιώργο Δώνη, καθώς ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ήταν το πρώτο φιλικό απέναντι στην 3η ομάδα του περυσινού ολλανδικού πρωταθλήματος που ξεκινά τα επίσημα παιχνίδια της στις 12 Αυγούστου. Παρά τις σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ τους, οι «πράσινοι» στάθηκαν καλά σε μεγάλα κομμάτια του φιλικού, χωρίς πάντως να απειλήσουν επιθετικά. Επαιξαν οι Διούδης (46΄ Κότσαρης), Γιόχανσον (63΄ Θεοχάρης), Ινσούα (46΄ Μαυρομάτης), Οικονόμου (71΄ Οικονομόπουλος), Κολοβέτσιος (80΄ Κουντουριώτης), Κουλιμπαλί (70΄ Αποστολάκης), Κάτσε (46΄ Στάικος), Δώνης (46΄ Τζανδάρης), Μουνιέ (57΄ Mπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (57΄ Χαντζάρας), Ρεγκάκος (63΄ Πίσπας).

Παρών στο AFAS Stadium ήταν και ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ, που παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα. Λίγο νωρίτερα, ο πατέρας του είχε δίωρη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο στην Αθήνα, στο τέλος της οποίας εμφανίστηκαν και οι δύο αισιόδοξοι ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Δεν συζητήθηκαν μόνο οικονομικά θέματα αλλά και αγωνιστικά, με επίκεντρο την ενίσχυση παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η τιμωρία του λόγω της μη αδειοδότησης. Το διαθέσιμο μπάτζετ για την απόκτηση ενός ξένου επιθετικού άνω των 23 ετών θα εξαρτηθεί από το εάν και πότε θα προκύψει οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ, με τους Δώνη και Νταμπίζα να επιθυμούν πιο αποφασιστικές κινήσεις για να κλείσει σύντομα η πιο σημαντική θέση στο ρόστερ.

Οι περιορισμοί υποχρεώνουν τον Παναθηναϊκό να στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά για να καλύψει τα κενά που έχει και σε άλλες γραμμές πλην της επίθεσης, κυρίως στην άμυνα. Ο Δώνης αναζητεί επειγόντως έναν σέντερ μπακ, με τον Αχιλλέα Πούγγουρα να είναι πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Ο 22χρονος αμυντικός δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου, έχει συμφωνήσει σε όλα και περιμένει να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.

• Πρώτη συνάντηση χθες των δικηγόρων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, με βασικό θέμα την καταγραφή του συνόλου της οικονομικής σχέσης των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια ώστε να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες, με ορίζοντα την υπογραφή νέας σύμβασης για τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου. Η πρώτη συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, αλλά θα χρειαστούν κι άλλες στο άμεσο μέλλον για να προκύψει νέα συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή