Χρυσάφι στα… χέρια του Αλισον

Χρυσάφι στα… χέρια του Αλισον

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλοκαίρι μετακίνησης κορυφαίων τερματοφυλάκων εξελίσσεται το φετινό, καθώς μετά την απόκτηση του Τζανλουίτζι Μπουφόν από την Παρί Σεν Ζερμέν, χθες η Λίβερπουλ συμφώνησε να αγοράσει τον διεθνή Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Ρόμα, Αλισον. Εκκρεμεί και η πιθανή μετακίνηση του Τιμπό Κουρτουά στη Ρεάλ.

Σύμφωνα με αγγλικά ρεπορτάζ, η Ρόμα δέχθηκε προσφορά της Λίβερπουλ ύψους 74 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Αλισον, και ο τερματοφύλακας της Εθνικής Βραζιλίας μίλησε ήδη από την Τρίτη με τον τεχνικό των «ρεντς» Γιούργκεν Κλοπ, διατυπώνοντας την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στο Ανφιλντ.

Σφήνα στη μεταγραφή του Αλισον στη Λίβερπουλ προσπαθεί να μπει η Τσέλσι, φοβούμενη ότι εάν ευοδωθεί το φλερτ της Ρεάλ με τον διεθνή Βέλγο τερματοφύλακα Κουρτουά, θα χρειαστεί κάποιον σπουδαίο αντικαταστάτη. Ετσι, φέρεται έτοιμη να προσφέρει ακόμη και 80 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο.

Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, δεν έχει μόνο τη φυγή Κουρτουά που τον ανησυχεί, αλλά και τα ρεπορτάζ για προσφορά-μαμούθ, από 150 έως 230 εκατ. ευρώ, πάλι από τη Ρεάλ για τον κορυφαίο παίκτη της Εθνικής Βελγίου, Εντέν Αζάρ.

Στην Κροατία, η επιστολή που φερόταν να έχει συντάξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς και υποσχόταν την απόδοση όλων των εσόδων της εθνικής ομάδας από το Μουντιάλ σε φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά, ήταν μια προσπάθεια αποκόμισης δημοσιότητας από τον –κατά δήλωσή του– «αντιφασίστα» Κροάτη καλλιτέχνη Ιγκορ Πρέμουζιτς. Οπως τόνισε ο ίδιος, η επιστολή, που υποτίθεται ότι κατακεραύνωνε και όλους τους Κροάτες πολιτικούς, «προερχόταν από… παράλληλο σύμπαν» στο οποίο ο κ. Ντάλιτς «ομιλεί και δρα με τον τρόπο που θα έκανε ένας αληθινός αθλητής και πατριώτης». Προφανώς ακόμη και σε τέτοια επιτυχία, όπως αυτή των φιναλίστ στο Μουντιάλ Κροατών, η βαλκανική διχόνοια βρίσκει εύφορο έδαφος…

Αντιθέτως, τα έσοδά τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διαθέσουν όντως σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τόσο η Εθνική Αγγλίας όσο και ο πρώτος σκόρερ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας, Κιλιάν Μ’Μπαπέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή