Το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει η Cosmote το 2018

Το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει η Cosmote το 2018

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Με βάση τις μετρήσεις «Speedtest» της εταιρείας Ookla (ookla.com), το δίκτυο της Cosmote ήταν για φέτος το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας (Greece’s Fastest Mobile Network 2018). Η αξιολόγηση βασίστηκε σε περίπου 302 χιλιάδες μετρήσεις που έγιναν στα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, μέσω του εργαλείου «Speedtest» της Ookla. Οι μετρήσεις έγιναν στο α΄ εξάμηνο του έτους, από περίπου 72 χιλιάδες μοναδιαίες συσκευές «έξυπνων» κινητών (smartphones).

Σύμφωνα με την Ookla, πάνω από τις μισές μετρήσεις, οι 178 χιλιάδες, πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο κινητής της Cosmote. Οι μετρήσεις αυτές έδειξαν μέση ταχύτητα άντλησης δεδομένων (download) 45,53 Mbps και αποστολής (upload) δεδομένων 12,51 Mbps. Δεύτερο σε επίδοση δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ήταν εκείνο της Vodafone, με μέση ταχύτητα άντλησης δεδομένων 27,03 Mbps και αποστολής 11,18 Mbps. Τρίτο δίκτυο κατετάγη εκείνο της Wind, με 22,23 Mbps ταχύτητα άντλησης και 8,70 Mbps ταχύτητα αποστολής δεδομένων.

Οι ταχύτητες της Vodafone προέκυψαν από 72 χιλιάδες μετρήσεις «Speedtest» και της Wind από περίπου 50 χιλιάδες μετρήσεις. Οι περισσότερες μετρήσεις έγιναν με κινητό Redmi Note 4 (5.686 μετρήσεις) της κατασκευάστριας Xiaomi και ακολούθησαν τo iPhone 7 (3.495 μετρήσεις) της Apple, το Galaxy S7 Edge (2.991 μετρήσεις) της Samsung, το iPhone X (2.738 μετρήσεις) και το iPhone 6s (2.571 μετρήσεις).

Οπως αναφέρει η Cosmote, το δίκτυό της είναι κατά 68% ταχύτερο από το δίκτυο του δεύτερου παρόχου και προκειμένου να το επιτύχει αυτό, οι μηχανικοί της έχουν καταφέρει να αυξήσουν τα τελευταία δύο χρόνια τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 40% και τη χωρητικότητα του δικτύου κατά 57%. «Η διάκρισή μας από την Ookla για ακόμη μία χρονιά, ως το ταχύτερο δίκτυο mobile Ιnternet στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την τεχνολογική μας υπεροχή και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας ποιοτική επικοινωνία και αξιόπιστες υπηρεσίες», σχολίασε ο διευθυντής δικτύων ομίλου ΟΤΕ Γιώργος Τσώνης. «Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής», πρόσθεσε o κ. Τσώνης, «οι τεχνικοί μας φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων και την εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Σύμφωνα με την Cosmote, οι πελάτες της εταιρείας έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο δίκτυο τέταρτης γενιάς (4G και 4G+) στην Ελλάδα, που ξεπερνάει σε πληθυσμιακή κάλυψη το 98% και το 92% αντίστοιχα. Επίσης η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνάει το 97%. Το «Speedtest» της Ookla θεωρείται ένα από το πιο δημοφιλή εργαλεία μέτρησης της ταχύτητας Internet σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας περισσότερα από 20 δισ. μετρήσεις, σε πάνω από 7.200 servers παγκοσμίως.

Αντίστοιχα αποτελέσματα με εκείνα της Ookla έχουν δείξει και στο παρελθόν τα εργαλεία μέτρησης της απόδοσης των δικτύων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή