Ακάθεκτες οι γυναίκες στη Βαρκελώνη

Ακάθεκτες οι γυναίκες στη Βαρκελώνη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 4×4 έκανε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Οι διεθνείς επικράτησαν του Ισραήλ με 16-2 (4-0, 4-1, 4-0, 4-1) και είναι έτοιμες για το καθοριστικό αυριανό παιχνίδι με την Ολλανδία, που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο. Η εθνική ανδρών θα δώσει σήμερα τον αγώνα από τον οποίο θα εξαρτηθεί εάν θα προκριθεί απευθείας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αντίπαλός της θα είναι η Κροατία.

Στη χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής γυναικών, οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη πέτυχε έξι γκολ, έγινε και κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια εύκολη νίκη. Οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια καλή προπόνηση απέναντι σε μια αδύναμη, σε σχέση με αυτές, ομάδα. Ο Γιώργος Μορφέσης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα σχήματα. Προπονητής στο Ισραήλ αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη 1, Πάτρα 1, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη 4, Σταματοπούλου.

Αύριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει με την Ολλανδία και από αυτόν τον αγώνα θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, οι διεθνείς μας θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία στους αγώνες χιαστί.

Η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ την πανίσχυρη Κροατία. Χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να πάρουν οι πρωταθλητές μας την πρωτιά στον όμιλό τους και την πρόκριση στην επόμενη φάση. «Πρόκειται για μια αναμέτρηση από την οποία θα κριθεί η είσοδος στους προημιτελικούς και αυτό αποτελεί κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Ο αγώνας δεν είναι, όμως, αυτό που λέμε “ζωής – θανάτου”, διότι η ηττημένη θα μπορέσει να διεκδικήσει το “εισιτήριο” σε αγώνα χιαστί. Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα ελεύθερο παιχνίδι», δήλωσε στην «Κ» ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή