Βούτσης: Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά και ποιοτικά για μια νέα περίοδο Μεταπολίτευσης

Βούτσης: Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά και ποιοτικά για μια νέα περίοδο Μεταπολίτευσης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η φετινή επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δίνει πραγματικά αφορμή για μια ουσιαστική τοποθέτηση. Πέραν του απολογισμού που κάνει κάθε πολιτική δύναμη ή κάθε πρόσωπο ατομικά απ’ όσους και όσες ζήσαμε όλη αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πολύχρονη μεταπολιτευτική περίοδο, δίνει το έναυσμα για μια ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα» αναφέρει εισαγωγικά σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που τιτλοφορείται «η χώρα μπροστά σε διπλό ορόσημο», ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διπλό ορόσημο, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει επίσης μια ιστορική σημασία: «Από τη μια, η χώρα καλείται να πορευτεί μετά την τυπική έξοδο από την οκτάχρονη περίοδο της χρεοκοπίας και των μνημονιακών δεσμεύσεων αυτόνομα και να ανταποκριθεί τόσο στις δραματικές ανάγκες που υπάρχουν για την επούλωση των κοινωνικών πληγών όσο και στη διαμόρφωση της οντότητάς της στον διεθνή και ευρωπαϊκό περίγυρο. Από την άλλη, η συζήτηση η οποία εξελίσσεται με πάρα πολύ σοβαρές αντιπαραθέσεις στο "μεγάλο κάδρο" της Ευρώπης καταδεικνύει τη σημασία αυτού του ορόσημου και για τη χώρα μας και για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Καταληκτικά, ο πρόεδρος της Βουλής συμπεραίνει πως παρόλο που και στο παρελθόν αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκε η έννοια της νέας Μεταπολίτευσης, «τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά και ποιοτικά για μια νέα περίοδο Μεταπολίτευσης μέσα στη συνέχεια των χρόνων αλλά και μέσα στο δραματικό διάστημα της οκτάχρονης κρίσης, που ελπίζουμε στις 20 Αυγούστου να πάρει οριστικά τέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή