Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα και στην Κορινθία

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα και στην Κορινθία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων». Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν τρία ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό, Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου, καθώς και στην περιοχή Κατακάλι. Μάλιστα, η περιοχή Κατακάλι βρίσκεται μακριά από τα άλλα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν στον νομό.

Επιπλέον, νέα κλήση δέχθηκε η πυροσβεστική για φωτιά στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σουσάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει ξερά χόρτα, ενώ βρίσκεται κοντά σε διυλιστήρια. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή