Ο τελικός απέχει ένα βήμα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας που έκοβε την… ανάσα ήταν ο προημιτελικός της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών με τη Ρωσία, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 11-10 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 6-6) και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό όπου θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα με στόχο το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Σήμερα το βράδυ (23.00) η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών αντιμετωπίζει την Ισπανία με στόχο να βρεθεί και αυτή στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση. Μπορεί οι αντίπαλές τους να σκόραραν πρώτες, αλλά, στη συνέχεια, με σωστά στημένη άμυνα και με πολύ καλή επίθεση προηγήθηκαν 4-1 και εκεί που όλα έδειχναν ότι η ελληνική ομάδα θα έφθανε σε μία εύκολη νίκη άρχισε η… κόλαση. Οι Ρωσίδες κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά. Οι διεθνείς μας πέτυχαν ένα τέρμα και διαμόρφωσαν το σκορ σε 6-6, αλλά ένα δοκάρι των αντιπάλων τους στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκανε τις καρδιές των Ελλήνων φίλων του πόλο να χτυπήσουν δυνατά.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε σε 6-6 και άρχισε η διαδικασία των πέναλτι. Οι «γοργόνες με τα γαλανόλευκα» αναδείχθηκαν νικήτριες με 5-4 και ήταν αυτές που πήραν την πρόκριση για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι Πλευρίτου Ε., Αβραμίδου, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου και Ξενάκη ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις, ενώ από τη ρωσική πλευρά δίχτυα βρήκαν οι Προκοφίεβα, Καρίμοβα, Γκορμπούνουβα και Σιμάνοβιτς. Η Σερζάντοβα ήταν η μοιραία για την ομάδα της, αστοχώντας στο δεύτερο πέναλτι.

ΕλλΑδα: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδιριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη

ΡωσΙα: Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουκ.

Η ώρα των ανδρών

Η Ισπανία είναι ο σημερινός αντίπαλος της εθνικής ομάδας των ανδρών στους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας για να φθάσουν στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης επικράτησαν της Γερμανίας με 13-5. Σήμερα οι αθλητές του Γιώργου Βλάχου θα βρουν απέναντί τους μία πολύ καλά στημένη ομάδα, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και συγκαταλέγεται στα φαβορί και σε αυτή τη διοργάνωση. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου γνωρίζουν πολύ καλά τους αντιπάλους τους διότι, πρόσφατα, βρέθηκαν αντιμέτωποι στους Μεσογειακούς Αγώνες. Εκεί η Εθνική μας νίκησε με 4-3. «Είναι καλή ομάδα, αλλά όχι καλύτερη από εμάς. Δεν είναι φόβητρο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι. Να είμαστε σφιχτοί στην άμυνα μας. Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Εχουμε καλή άμυνα και πρέπει να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά. Αυτοί χτυπούν στην κόντρα επίθεση, κολυμπάνε πολύ», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στον Sport24 Radio.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή